Son Konu

Sade Katmer Tarifi

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sade Katmer Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı un
*1 çorba kaşığı kuru maya
*tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
*su

üzerine;

*sıvı yağ veya tereyağı (ya da margarin)

Sade Katmer Tarifi Yapılışı Bir su bardağı ılık suda maya çözdürün Bir miktar un yoğurma kabına alarak tuz, maya ve su ilave edin Yavaş yoğurdukça un ekleyerek hamur ele yapışmayacak bir hal alana kadar yoğurun Unu birden ekleyip suyu az koyarsanız yoğurmanız daha zor olur, size önerim kıvam aldıkça un eklemeniz Hamur hazır olunca mayalanması için bekletmenize gerek yok Hamurdan bezeler yapın ve oklava ile kalınca açın, üzerine oda sıcaklığındaki bir miktar yağı elinizle sürün ve kenarlarını ortaya katlayın (Fotoğrafları katı yağ kullanırken çekmiştim ama sıvı yağ ile de yapıyorum bazen, dileyen sıvı yağ da kullanabilir) Tekrar yağlayarak karşılıklı kenarlarını tekrar katlayın Sonra tekrar oklava ile açın Evinizde varsa elektrikli sacda çevirerek pişirin Veya teflon tavada ocakta pişirin Tavaya sığmazsa benim gibi ortadan ikiye kesebilirsiniz (tavayı yağlamanıza gerek yok) Pişer pişmez sıcağıyla üzerine az tereyağı sürüp üst üste yerleştirin Dilerseniz içinde yağ kullandığınız için tekrar yağlamayabilirsiniz, tercih sizin, Şimdiden afiyet olsun

Üst Alt