Sagopa Kajmer Boom Sagopa kajmer derin darbe, başla Yarını olmayan dünlere yazılı Her şiir ve şair olmuş her us Ama kaleme düşmüş her sözü Daima karanlık anlatıldı şarkılarda gün yüzü Yalpalayan ömürler açıkça hüzün görüntüsü Yalnızlıkla sevişir oldum karanlık defalarca zifir Ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını bekledim Doğmamış güneş ki doğacak her ışık yürek parçalayıcı büyü Fakat armağan olacak her yanın manevi hazinedir Vasiyetimdir cümlelerimin her kelimesi sahi asi Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi Kimler önüne geçebilir zamanın akışının Cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşılır? Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım Varımı yoktan aldım, daldım şimdiden derin uykuma Vardım Beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım Üzüntülü yazdı ryhme'larım ve tarumardı sabrım Harbi yaşadım benliğimle fazla savaştım, yazdım Olmadı Ve kaçtım rap uzattı elini Çekti kulağımı Yaz dedi, emir bir farzdır Farzın adresinde sen, ikamet halinde Bu Tanrı'dan bir arzdır Öylesine kuvvet oldu, böylesine bir gidişi resmetmek Kalemi makine yaptım, her çizikte kareler aldım Sundum önüne Yaradan'ın ve bekledim cevabını Daima cevapsız kaldı çağrım Bağırdım Raks edemedim, yeniden yenildim Aksimi göremedim, âmâ oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın âmâ gözlerime� Raks edemedim, yeniden yenildim Aksimi göremedim, âmâ oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın âmâ gözlerime� Ağlamakla başlar her şey, bağlamakla gelir gerisi Taze derisi al nesnesi oluverir tek kötekte Tımarı bilir insanoğlu Yazık, bir kazık Pasaporttur diğerlerine temsilen Eğerlerini kim miktar,e kim batar Güneş satar bütün değerlerini 3 kuruşa kalleş doğanlar, kalleş ölür Bölünür ki arzuların, sömürülür duaların Gelecek üzerine, Ata'ndan gayrı büstüne Operasyon yapılıpta rapperler derneği Rehberler birliği kelepçe 5 akçe tazminatla anayasalasakta Oluverdi yurtta sulh mu kalıverdi Dünya'da barışma olsun, yarışıyorsun Kime aleyhinde? Yaşın 60 Posası çıkmış, sağdan kalkmışsın Devlet köpeği, el emeği, bilgisayar göbeği Aldırışsız durduğun sandalyeyi boşalt ya da biçare gördüğün şu milleti yaşat Düşük yapmış umutlarımın buruk sancısıyla Doruk noktasında gezinen acılarımı kim paylaşır Kim tetikte kaynaşır ve saydamlaşır Cinnetimde her şey bariz, her şey açık İçinde bir kaçık varsa kürtajla aldır Çünkü montajla düzelmeyecek tek şey hayattır Sana kıyaktır deniyorsa aşağıda bir bit kolonisi vardır İnanma! Yalanla yatan dolanla kalkar da Kuytu gözlük takar, sözlükten bakar da Bulamaz huzurun anlamını, randımanını Alamamış günah motorları, durun! Üretimi durdurun Sorun tüketmemiş olmamız Kabız kaldı sabrımız ve hatalıydı tavrımız Tok olsa da karnımız yetinmeyi bilmeyiz Dipnot: anlatılan insan respect ya yaaa Raks edemedim, yeniden yenildim Aksimi göremedim, âmâ oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime� Raks edemedim, yine yenildim Aksimi göremedim, kör oldum Haksızım, vuramadım şakağına Baksın kör gözlerime� Ye yaaa, sagopa kajmer Kuvvet mir underground Samsun derin darbe asi microp peace