Sagopa Kajmer La Kayyume İllahu (ft Kolera) Papatyaları koklar küçük kız burnuna polenleri yapışır hapşırtır, papatyaları koklar küçük kız Pirinç tarlasında taşken aranıza karışan gam oldum aman Allah ım onlardamı olgunken ham oldu?Ben deriz derim her işyerinde tabldot etin,huyunu zerkettin ve olgun kelek olduBence artı hızlı çarptı duvara başvuran bana her vuruşta karavanaydı hakkı silahın ancak alamadın feyz,kendi atını sattı şu günlerde birçok reis,derman yok bu deveyi inleten bir dert ama halis muhlis,eğer içinse hasis hususi bir tanı ben gitarı telsiz,aldığım hediyeler paketsiz verdiğin değeri sok kendi cebine Kolamın gazı kaçana değin mıydı karizman vah fazla yazık,adam asmaca oynarken astığım aynı kadındı mıhladık,bir varmış bir yokmuş diye başlayan bir masaldan bir yalan attık Musa da asa anla ki saptık,debelenmeyi de bırak artıkKaş yaparken göz çıkardın sen bizler harici Melankolia rotası benzer hattı kudsi nurani,cebin,göbeğin şişti gari şükrün o kadar az fakat,it ürür kervan yürür,haydi kahpe gel beriHayat bir pencere gelen baktı geçti olan oldu çim adamımda asi geldi sonunda dazlak oldu,minimini bir kuş donmuştu pencereme konmuştu,donan kuşla çocukluğum savrulduRahmet yağarken sağanak sağanak manâsız kuyularıma doldu su kalbim uyandı açıkçası kur istediğin dek pusu içinde yaşayan firavunu öldür,çek pusuyu al huşu kalbim yansın diyorsan söyle La Kayyume İlla Hu Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir sigara yaktım külleri yuttum,delil değil apaçık acilen mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,delil yok besbelli hemen mutluyum Dilin benekli emellerle hiddet kuyusuna düşmüş ah Esen demeden önce ağzını temiz suyla çalkala elde ettiklerinin etkisiyle sanma kendini sultan,ruh bedenden çekilince kalırsın anadan üryan,ceset evinde olduğundan ister mevki para ve şöhret bu ruh sürgün dertli an be lahza eder figan,rehberim vekilim aynı,görünmeyen bir bilun gönül gözünü aç da bak,somurtkan halde ol melunMerak etti bir sakat nasıldı acaba zıplamak,merak etme dünyanın ömrü bir günde bir kaç saatİhlal etme iclal buyur,bu icraatin sonu rahat,Hakla itilafa uy bu unutulan bir kutu mudur?Hak sohbetine fetva diyen acaba nasıl refah bulur?Kendimce nice haddi aşmış kendini dinler kafa bulur,önünü görmez yarını söyler,denize dalar yüzme bilmez,içine bakmaz dışını süsler,çok ister azına burun büker,bu dünyada kendini yakar,bizler harici,anlattıkları da huyuna denk olur ibtidaiZalimin zulmü daima nedensiz,çekip vurunca der ettim latifeYakışmıyor hiçbir kelime önüne ardına EsSelamu bir selama can gider bu lezzetli dünyasal öcü,al bedeni vur duvara,çek saçımı et fukara,tut kalbimi beygir nuruna sen ol hep giren bağaMeyveleri çürüdü goncalarım kurdun gözünü bürüdü göremedim nerede kalmış hafa kuru yine sava,kulağımda mest olur gamgama göremez gerçeği gönlü fakir yoksulHaya bir yürek aynası bakıp bezenen bilgin oldu,etabımın da sonuna geldim,gerçi aciz oldumÇıtıpıtı olgun olmuşsun,içini dışına vurmuşsun,dışını süsler içini takmaz olmuşsunMevlana ağlar hüngür hüngür kalbimi yaktı külü koru içimi vurdu açık konuşmak gerekirse sürükle beni de nuru ruh,içimde yaşamış beni uyandır çek perdeyi ver hubbu kalbim yandı söyledikçe La Kayyume İlla Hu NAKARAT Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir sigara yaktım külleri yuttum,delil yok ortada şimdi mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,kanıt değil apaçık şimdi mutluyum