Sagopa Kajmer Romantizma RAP 1 Çocukluk naftalinle gizli Anılar sarı benizli Kim kerizdi ? Ola Ki aklım bir denizdi ben boğuldum Kim sorumluluk sahibi? Gözlerimde hava bulutlu Yarına sansürü Tanrı koydu Filmler her zaman sinemaskoptu Son yabancım bir maskottu Geçmiş daima siyah beyaz Hayatım enstrumental Kalendarım duvar süsü Bulantılarda midem Çok sebeb ürettim fabrikalarım iflas etti Kİm samimi ? kim hakiki ?bana yanıt verin! Özür bir borç gibiydi en güç ödenen hali Kalbi hacize verdim ancak borçlu sendin Bir bahaneden ibaret terkediş Tanıdık en son halim bir zavalli,yaşıyorum bunu da bil Gidiyorum adimi sil,acıyorum yaramı deş ! Varlığın yoğunla benzer ve anlamsız yarış bu yolda ölüme terk bin leş Ve rüzgarımla yüzleş Şafak yüzbeşte meşke daldı çilekeş Uyku geç kazanç nöbette uyuma değil ! Nefret içime sorgu tıktıSatırbaşında kalbim daima kırıktı Gözlerimin içine bakamadınız içiniz her zaman fesattı İçim dışıma çıktı,içimi kemiren her fare için bir kapan yarattım Kesin Olmayan paranoyaktım Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum Yarımı gömdüm,yarımı güneşe döndüm,kendimeydi küfrüm Ve dikkat et dilinde her zaman tükürdüğün Sömürdüğün bu ruhta haykırışlar kör düğüm NAKARAT (KORO) Mazeretimdin Her suçumda hazretlerimdin yalvarır oldum En son halim bir zavallıydı,şimdiki bene beni sorar oldum vallah Nezaretimdin Karanlıklara bir şiir oldun onca okundun En son halim bir yabancıydı Ozanı bedbaht kalemini kırdı RAP2 Satı müdafa gerekli Yargı karaman oyunu Sonunu bildiğim bu yol önüme serdi bilinmez uçurumu Gözlerim krater çukuru yine de elimde biteviye kalem yazarım karamsar kompoziyonumu Getirin artık sonumu! Onuru zedeler alaya vurulan her içten Her geçen dakika metabolizma çökerten vaka Şıkkı seçti insanoğlu Yanlışın kibir bıçaklar,orda duran o alçaklar yaşamın biberi tuzu Huşu içinde yatsın ölü bebeklerim Bir buharlı aynanın yörüngesinde,ortalıkta dolaşan bu buharlı yansımalara hipnozum Ve uluya anlaşılmaz bir tavırla ''yorgunum!'' seslenmek niçin ? Umutsuzum bugünden Al ve yerine koy hataları Ben her cevaba bir soruyla kafa da tuttum Bir tiyoyla bir tiyatro kurdum,kendim oynadım ve arenasında bir savaşçı buldum kördü Köprü ortadan bölündü sagopa fark etti! Yokluğun ki; zorunlu bir ölümdüEn derin Yazarın olsun ellerim Aklımın odalarında yangın çıksın beklerim serin Ben kimim fakat; bilmemekteyim Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin KELİMELER Kalendar: takvim Meşk: öğrenmek Karaman oyunu: hile Krater: derin çukur