M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt 6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme) 1 çorba kaşığı un (Tepeleme) 4 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket damla sakızlı vanilya 30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur. Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir. Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır. Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.
Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt 6 çorba kaşığı toz şeker (Tepeleme) 1 çorba kaşığı un (Tepeleme) 4 çorba kaşığı buğday nişastası 1 paket damla sakızlı vanilya 30-40 gram kadar tereyağı yahut margarin Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencerede süt, şeker, un ve nişasta uygunca çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur. Kıvam almaya başlayınca damla sakızlı vanilya eklenir. Karıştırarak pişirmeye devam edilir, birinci kaynama evresinde tereyağı yahut margarin eklenir. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve servis kaplarına boşaltılır. Üzeri için ben antep fıstığıyla süsledim, çikolata kırıntısı, iri öğütülmüş ceviz de tercih edilebilir. Afiyet olsun Not: Damla sakızlı tercih etmeyenler sade vanilya kullanarak da yapabilirler.