Samsung, akıllı telefon satışlarında yaşanan düşüş nedeniyle yeni aygıtlarının üretim hacmini kıymetli ölçüde küçültüyor.
COVID-19 pandemisi ile başlayan karantina süreçleri ile birlikte şahit olunan tüketici harcama çılgınlığı yavaş yavaş sona ermeye başlamış üzere gözüküyor. Dünyanın dört bir yanındaki finans uzmanları, global bir sakinlik öngörmekte. Bu duruma paralel olarak, akıllı telefon pazarı da ekonomik bir gerileme periyoduna hazırlanmaya başladı. Global akıllı telefon pazarının en değerli isimlerinden olan Samsung da akıllı telefon üretimini azaltmış üzere görünüyor.
Samsung, cep telefonu satışlarının yılın ikinci yarısında sabit kalmasını yahut tek haneli büyüme elde etmesini beklediğini argüman etmişti. Lakin durum bu tezden farklı bir seyirde ilerliyor diyebiliriz. Vietnam’daki akıllı telefon üretim planlarında işleyiş farklı seyrediyor. Reuters’in özel bir raporu, Samsung’un Thai Nguyen’deki akıllı telefon fabrikasında yeni aygıtlarının üretimini durdurduğunu argüman ediyor. O denli ki, bu fabrika her yıl 100 milyon adet telefon üretimi gerçekleştiriyordu.
Bahsi geçen fabrikada çalışan birtakım personeller, fabrikada yer alan birtakım üretim çizgilerinin haftada altı günlük çalışma planından haftada üç günlük bir çalışma programına geçtiğini argüman etti. Reuters’in görüştüğü Vietnam’daki çabucak hemen tüm fabrika emekçileri, işlerin hiç de âlâ olmadığını argüman ediyor. Geçen yıl bu vakitler, akıllı telefon üretiminin tepede olduğu bildirilmişti. Lakin işler artık daha farklı görünüyor. Kimi çalışanlar, akıllı telefon üretiminin hiç bu kadar düşük olmadığını da belirtiyor.
Son olarak bu durumun, global akıllı telefon tedariki konusunda nasıl bir tesir yaratacağını önümüzdeki günlerde göreceğimizi belirtelim.