Samsung, Android 12 güncellemesini çeşitli uyumlu telefonlara ve tabletlere daima olarak dağıtmaya devam ediyor. Öte yandan Google, 2022 için bir sonraki büyük işletim sistemi olan Android 13'ü bitirmeye çok yaklaştı. Samsung, Android 13 işletim sistemi yükseltmesine sahip One UI 5'i Galaxy aygıtlarına getirecek. İşte detaylar
Android 13 ile uyumlu One UI 5 Arayüzü
Samsung'un One UI 5.0'ı Android 13 işletim sistemini temel alacağından, Ağustos yahut Eylül 2022'de Beta testlerine başlamayı düşünüyor. Bir evvelki sürümde, Android 12 tabanlı One UI 4.0'ın Beta testi Eylül ayında başlarken, resmi dağıtım ise kasım ortasında gerçekleşmişti.
Bu yeni sürüm Android 13 ile birlikte senkronize biçimde çalışacak. Android 13 en büyük yeniliklerinden birisi de seçilen tema renklerine uygun olarak tüm sistemin bu renkleri kullanması olacak. Yeni gelecek Widget sistemi ile kullanıcılar daha fazla bilgiye kilit ekranından ve menüden ulaşabilecekler.
One UI 5.0: Çıkış tarihi
Samsung, Android 13 işletim sistemine dayalı One UI 5.0'ı Eylül 2022'de tanıtabilir. Buna ek olarak, Galaxy S22 serisi aygıtlar Genel sürümden evvel Beta testi için davet edilecek birinci aygıtlar olacak.
One UI 5.0: Uygun Cihazlar
Samsung'un One UI 4.1'den sonra, One UI 5.0 ile bir sonraki büyük işletim sistemi yükseltmesini hangi Galaxy aygıtlarının alacağını aşağıdaki listeden öğrenebilirsiniz.