bilgisayarci
Yeni Üye
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr beyaz peynir (Bim den aldım)
- 400 gram pınar labne
- 2 kutu krema
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeler oda ısısında olmalıdır. Büyük bir karıştırma kasesine 200 gram pınar beyaz peynir, labne peynir, 1 su bardağı toz şeker koyalım krema olana kadar mikserle yada tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım.
- Miksere gerek duymadım ben tel çırpıcı kullandım.
- 400 gram pınar krema da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Ardından 4 yumurtayı tek tek ilave edip güzelce çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra vanilya ve nişastayı eleyerek güzelce çırptıktan sonra küçük veya orta boy kelepçeli kalıbı hafif yağlayıp pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım. Benim kullandığım çember kalıp 20 cm’likti.
- Pişirme aşamasına geldiğimizde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tatlıyı koyarken derece ayarını 250 ye getiriyoruz ve aralıksız 20 dk pişiriyoruz 20 dk sonunda bekletmeden alıyoruz fırından pişme kıvamı salladığımızda üzeri sallanıyor biçimde olmalı.
- Sonrasında oda ısısında soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım dolapta bir gün bekletip öyle servis etmenizi tavsiye ederim daha güzel oluyor.
- Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum tarif kolay ve muhteşem lezzetli.
- Sunumda tercihinize kalmış ben benmari usulü erittiğim sütlü çikolata ile servis ettim çok güzel oldu.