San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı un
- 400 gram beyaz peynir
- 100 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 100 gram krema
- 40 gram sütlü çikolata
- 40 gram bitter çikolata
San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba şeker yumurtayı alalım güzelce kopuk kopuk olana kadar çırpın. Farklı bir kapta beyaz peynir ve labneyi unu vanılını ve kremayı çırpalım fakat düzgünce karışana kadar çırpın daha fazla çırpmayın ki kremanız tereyağı kıvamını almasın.
- Bu peynirli karışımınızı kopuk kopuk olan yumurta karışıma ekleyip el çırpıcısı ile karıştıralım burada artık mikseri bırakalım.
- Kelepçeli kalıbım içerisine yağlı kağıt koyalım çukur halindeki yağlı kağıda harcımızı dökelim evvelden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar denetimli formda pişirelim.
- 40 dakika piştikten sonra kesinlikle denetim edin tepsinizi yavaşça sallayın sansebastianımızın orta kısmı hafif bıngıldıyor olması lazım yani sallanıyor olması lazım bu kıvamda ise fırını kapatın ve oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin.
- Bir gece dolapta bekletmeden yemeyin.
- Ertesi gün dilimleyelim üzerine çikolata sos ile servis edelim. Ben çikolata sosumu 100 gram kremayı ocakta işittim içerisine 40 gram bitter 40 gram sütlü çikolata katarak erittim ve sansebastianımın üzerine döktüm.
- Bu ölçüler biraz az olup 4 kısıktır, biz konutta 2 kişi olduğumuz için az ölçü yapıyorum dilerseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı