San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba şeker yumurtayı alalım güzelce kopuk kopuk olana kadar çırpın. Farklı bir kapta beyaz peynir ve labneyi unu vanılını ve kremayı çırpalım fakat düzgünce karışana kadar çırpın daha fazla çırpmayın ki kremanız tereyağı kıvamını almasın.
Bu peynirli karışımınızı kopuk kopuk olan yumurta karışıma ekleyip el çırpıcısı ile karıştıralım burada artık mikseri bırakalım.
40 dakika piştikten sonra kesinlikle denetim edin tepsinizi yavaşça sallayın sansebastianımızın orta kısmı hafif bıngıldıyor olması lazım yani sallanıyor olması lazım bu kıvamda ise fırını kapatın ve oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyin.
Bir gece dolapta bekletmeden yemeyin.
Ertesi gün dilimleyelim üzerine çikolata sos ile servis edelim. Ben çikolata sosumu 100 gram kremayı ocakta işittim içerisine 40 gram bitter 40 gram sütlü çikolata katarak erittim ve sansebastianımın üzerine döktüm.
Bu ölçüler biraz az olup 4 kısıktır, biz konutta 2 kişi olduğumuz için az ölçü yapıyorum dilerseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.
Not: Ben bu ölçülerle 16 cm kelepçeli kalıp kullandım lakin siz ölçüyü iki katı olarak kullanacaksanız 24 yahut 28 cm kalıp kullanın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ikizlerin_mutfagi25
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı