Son Konu

Sandviç Ekmeği

teknoloji

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sandivic-ekmegi.jpg

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

• ️1,5 su bardağı ılık su (250 ml)
  • ️1 su bardağı ılık süt (250 ml)
  • ️2 yemek kaşığı şeker
  • ️1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ veya kaselerin içinde olan teremyağdan da kullanabilirsiniz (50 gram oda ısısında)
  • ️1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına, ben kullandım yumurtanız yoksa veya poğaça gibi görünmesini istemiyorsanız da kullanmayabilirsiniz, üstüne sadece suda sürebilirsiniz)
  • ️1 paket instant maya
  • ️5 ile 6 su bardağı arasında un (200 ml lik bardağı lütfen unu kontrollü ekleyelim, değişiklik gösterebilir.)
  • ️Tuz
Üstüne sürmek için
  • ️1 adet yumurta sarısı
  • ️1 yemek kaşıģı kadar süt

Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Püf noktası.

⚠️Sıvı malzemeler ılık olacak.⚠️Muhakkak ön mayalama yapacağız.
⚠️Tuzunu yoğurma işlemi bittikten sonra ekleyeceğiz.
⚠️Mayalanma sürelerine dikkat edeceğiz.
  1. Önce ön mayalama için süt, su, şeker ve 2 su bardağı unu yoğurma kabımıza alalım. Çırpıcıyla homojen kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  2. Ağzını kapatıp sıcak bir ortamda 15 dk mayalandıralım. Daha sonra tuz hariç diğer malzemeleri ekleyip reelsdaki yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım. En son tuzunu da ekleyip mayalamaya bırakalım. Hamurunuzu ne kadar uzun ve yumuşak yoğurursanız ekmeklerinizde bir o kadar puf puf olacaktır. Mayalanma için 30 dk yeterli.
  3. Ben 13 tane beze yaptım. Pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Rulo yapalım. Rulo yaparken katlama yerlerini parmak uçlarımızla sıkıştırmamız gerekiyor.
  4. Şekil verip katlama yeri altta kalacak şekilde fırın tepsimize dizelim.
  5. 15 dk üstü kapalı tepsi mayası yapalım. Daha sonra nazikçe bastırmadan sütlü yumurta sarısını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dk kontrollü pişirelim.
  6. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Pişen ekmeklerimizi hemen telimizin üstüne alıp temiz bir bezle kapatıp yumuşamasını sağlayalım.
Yapacak olanlara kolay gelsin.

Afiyet olsun

Sandviç Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt