Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 küçük uzunluk muz
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
- Kremşantinin içine yarım küçük çay bardağı kadar hindistan cevizi ekledim çok yakışıyor
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Burçak bisküvilerimizi rondodan geçirip güzelce toz hale getirelim. Tepsimize her yeri kaplayacak biçimde güzelce yayalım.
- Muhallebimiz için; tereyağı hariç tüm malzemeyi kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra tereyağımızı ekleyerek ocağın altını kapatalım.
- Bisküvilerin üzerine muhallebimizi güzelce yayalım. Bir müddet dolapta bekleterek soğumaya bırakalım.
- Toz kremşanti ile sütümüzü güzelce çırpıp, hindistan cevizi ekleyerek hazır hale getirdiğimiz kremşantimizi soğuyan muhallebimizin üzerine dikkatlice ekleyelim.
- Soğuması için 3-4 saat kadar buzdolabında bekletelim. Sonrasında eşit kesimlere bölerek muzlarımızı, fındık kırığımızı ekleyelim. İstek ederseniz farklı meyveler ve çeşitli gereç eklemeleri de yapabilirsiniz.
- Eşit modüllere böldüğümüz tatlımızı spatula yardımıyla sararak servis tabağımıza yerleştirelim.
- Ben üzerine de hafif fındık kırığı serpiştirdim. İstek ederseniz farklı eklemeler yapabilirsiniz. Çok hafif bir tatlı.
- Değerli olan büyük tepside yapmamak ince olur ve saramazsınız. Bu ölçülerle orta büyüklükte bir tepsiye ülkü bir tatlı oluyor. Şimdiden afiyet olsun