Sarı Erik Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erikleri yıkıyoruz, üzerlerine bıçak yardımı ile birer çizik atıp tenceremize koyarak dört buçuk su bardağı şeker yarım su bardağı bardağı su ek edip kısık ateşte orta ara karıştırarak haşlıyoruz.
Haşladığımız erikleri kevgirden geçiriyoruz, süzdükten sonra tekrar tencereye alıp üzerine 4, 5 5 yemek kaşığı nişasta su ile açarak üzerine ek ediyoruz karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
Kıvamı çok koyu olmayacak olağan bildiğimiz pestiller üzere akışkan yalnızca koyu olması için nişasta kullandım. Soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra tepsinin içine dikdörtgen bir poşet yahut yağlı kağıt sererek iki kepçe kadar döküyoruz ve yayıyoruz.
Güneş alan bir yere koyuyoruz benimki 4 ve 5 gün ortası kurudu kurumuş test pestilleri altıya dilimleyelim, bölelim içlerine istediğimiz ölçüde ceviz vs. İstenilen kuruyemiş konulabilir rulo formunda sarıyoruz.
Akabinde pudra şekerini buluyorum, buzlukta istediğiniz üzere saklayabilirsiniz. (Benim eriklerim biraz ekşiydi 4, 5 su bardağı şeker kullandım, tatlı olanlar için istenilen ölçüde kullanılabilir. ) Afiyet olsun