Seçmeli derslerde en az kaç öğrenci olmalı?
Seçmeli dersler * Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.
Üniversite de kaç tane seçmeli ders seçilecek?
Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür. 4 tane ortak seçmeli ders yerine toplamda aynı AKTS yüküne sahip 1, 2 ya da 3 tane ortak seçmeli ders alındığı takdirde mezuniyet şartları sağlanamaz.
Seçmeli dersler neye göre seçilir?
NOT: Seçmeli ders işlemleri öğrencilerimizin gelecek sene görecekleri dersler için yapılmaktadır. Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.
30 kredi almak zorunlu mu?
Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır.
Bir dönemde kaç seçmeli ders alınır?
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Seçmeli dersler karne notunu etkiler mi?
Eğer seçmeli ders yönetmeliğine uygun olarak, öğrencilerin dersin kazanımlarına ait bilgi ve becerileri uygun bir değerlendirme yapılır ve öğrenci hiçbir şekilde performans gösteremezse seçmeli dersten öğrenciye zayıf verilebilir.
Bir dönemde en fazla kaç ders alınır?
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Her dönem seçmeli ders almak zorunlu mu?
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.