B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 21 Ara 2023 #1 Şehitler haftası ile ilgili şiirler Şehit Kayıpmışım ben aylar boyunca Bulundu cesedim, kanlar icinde Anam ağladı, taş duvarlar yıkıldı Gozu yaşlı kardeşim munzur dağına cıktı Gomduler beni kor bir kuyuya Mechul diye yazdılar mezar taşıma Yeter cileli anam ağlama Gozyaşınla toprağımı sulama Hatce gelini ele versinler Oğluma yiğit evladı desinler Anamın muskası boynuna asılsın Dostum Hak yolundan şaşmasın Sedef Anlı Şehit Al kanımla dalgalansın bayrağım Bin can verem,vatan kalsın toprağım Vatan sağ oldukca bil ki ben sağım Ahmet şehit,Ali şehit,ben şehit Dağlar bile soyluyorken turkumuz Kacabile bu vatandan hangimiz Nerde duşsek orda bizim gonlumuz Yahya şehit,Seyyit şehit,ben şehit Dunya gelse,vatan icin,din icin Gozum kırpmam bir can icin,baş icin Derim 'Allah! muzaffer et hak icin' Resul şehit,Nebi şehit,ben şehit Rivayet Kurban Oğlun şehit oldu Alnımdan vuruldum kanım akıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Gozlerim bayrağa doğru bakıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Canım feda olsun, benden bu kadar Yıldızlar doğarken guneşler batar Her karış toprakta şuheda yatar Oğlun şehit oldu ağlama anam Teskerem yaklaştı gelecek idim Gozunun yaşını silecek idim Ne bileydim boyle olecek idim Oğlun şehit oldu ağlama anam Kınalı kuzunu bekleme gelmez Allah’a emanet, şehitler olmez Şehit olan bilir başkası bilmez Oğlun şehit oldu ağlama anam Babama soyleyin ağıt yakmasın Yarim goz yaşını sakın dokmesin Geleceğim diye yola bakmasın Oğlun şehit oldu ağlama anam Mikdat Bal Şehitler Olmedi, Şehitler Olmez Duydum Mehmetcik gene şehit olmuş, Acı haber her bir yanda duyulmuş, Uzuntuden damarlarda kan donmuş, Şehitler olmedi, şehitler olmez Hain kurşuna hedef yiğitlerim, Kara toprak ta yatan erenlerim, Yerde kanınız kalmaz, şehitlerim, Şehitler olmedi, şehitler olmez Vatan, millet, bayrak, namus uğruna, Goğsun siper oldu, hain kurşuna, Dalgalandı sancak, diktin burcuna, Şehitler olmedi, şehitler olmez imagessehitlerhaftasisiirlerikisa5aedb7838f86c
Şehitler haftası ile ilgili şiirler Şehit Kayıpmışım ben aylar boyunca Bulundu cesedim, kanlar icinde Anam ağladı, taş duvarlar yıkıldı Gozu yaşlı kardeşim munzur dağına cıktı Gomduler beni kor bir kuyuya Mechul diye yazdılar mezar taşıma Yeter cileli anam ağlama Gozyaşınla toprağımı sulama Hatce gelini ele versinler Oğluma yiğit evladı desinler Anamın muskası boynuna asılsın Dostum Hak yolundan şaşmasın Sedef Anlı Şehit Al kanımla dalgalansın bayrağım Bin can verem,vatan kalsın toprağım Vatan sağ oldukca bil ki ben sağım Ahmet şehit,Ali şehit,ben şehit Dağlar bile soyluyorken turkumuz Kacabile bu vatandan hangimiz Nerde duşsek orda bizim gonlumuz Yahya şehit,Seyyit şehit,ben şehit Dunya gelse,vatan icin,din icin Gozum kırpmam bir can icin,baş icin Derim 'Allah! muzaffer et hak icin' Resul şehit,Nebi şehit,ben şehit Rivayet Kurban Oğlun şehit oldu Alnımdan vuruldum kanım akıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Gozlerim bayrağa doğru bakıyor Oğlun şehit oldu ağlama anam Canım feda olsun, benden bu kadar Yıldızlar doğarken guneşler batar Her karış toprakta şuheda yatar Oğlun şehit oldu ağlama anam Teskerem yaklaştı gelecek idim Gozunun yaşını silecek idim Ne bileydim boyle olecek idim Oğlun şehit oldu ağlama anam Kınalı kuzunu bekleme gelmez Allah’a emanet, şehitler olmez Şehit olan bilir başkası bilmez Oğlun şehit oldu ağlama anam Babama soyleyin ağıt yakmasın Yarim goz yaşını sakın dokmesin Geleceğim diye yola bakmasın Oğlun şehit oldu ağlama anam Mikdat Bal Şehitler Olmedi, Şehitler Olmez Duydum Mehmetcik gene şehit olmuş, Acı haber her bir yanda duyulmuş, Uzuntuden damarlarda kan donmuş, Şehitler olmedi, şehitler olmez Hain kurşuna hedef yiğitlerim, Kara toprak ta yatan erenlerim, Yerde kanınız kalmaz, şehitlerim, Şehitler olmedi, şehitler olmez Vatan, millet, bayrak, namus uğruna, Goğsun siper oldu, hain kurşuna, Dalgalandı sancak, diktin burcuna, Şehitler olmedi, şehitler olmez imagessehitlerhaftasisiirlerikisa5aedb7838f86c