S seocu Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,414 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı tavuk suyu Küçük 1 kase tavuk eti 1 yemek kaşığı iri taneli mısır unu 1 kahve fincanı şehriye 1 tane küçük kuru soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Karabiber 1 tane küçük limon suyu(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Zeytinyağı Üzeri için Pulbiber Karabiber İnce kıyılmış maydanoz Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye biraz zeytinyağı ekleyip rendelenmiş soğan ve sarımsağı hafifçe soteledim. Üzerine 1 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip hafif rengi değişene kadar kavurdum. 5 su bardağı tavuk suyu,limon suyu, zerdeçal,karabiber ve tuz ekleyip çırpıcı yardımı ile mısır unu iyice açılana kadar karıştırıp,kaynamaya bıraktım. Kaynayan çorba suyuna şehriyeyi ekleyip,şehriyeler hafif yumuşamaya başlayınca tavuğu ilave ettim. Orta ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirdim. Servis yaparken üstüne ince kıyılmış maydanoz karabiber,pulbiber Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı tavuk suyu Küçük 1 kase tavuk eti 1 yemek kaşığı iri taneli mısır unu 1 kahve fincanı şehriye 1 tane küçük kuru soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Karabiber 1 tane küçük limon suyu(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Zeytinyağı Üzeri için Pulbiber Karabiber İnce kıyılmış maydanoz Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye biraz zeytinyağı ekleyip rendelenmiş soğan ve sarımsağı hafifçe soteledim. Üzerine 1 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip hafif rengi değişene kadar kavurdum. 5 su bardağı tavuk suyu,limon suyu, zerdeçal,karabiber ve tuz ekleyip çırpıcı yardımı ile mısır unu iyice açılana kadar karıştırıp,kaynamaya bıraktım. Kaynayan çorba suyuna şehriyeyi ekleyip,şehriyeler hafif yumuşamaya başlayınca tavuğu ilave ettim. Orta ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirdim. Servis yaparken üstüne ince kıyılmış maydanoz karabiber,pulbiber Şehriyeli Mısır Unlu Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı