T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 10 Eki 2024 #1 Şehzade Kebap Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kuşbaşı 10 tane patlıcan 4 adet kuru soğan 10 adet kıl sivri biber 4 adet domates 3 tane çarli biber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 100 gram tereyağ Tuz ,kara biber, yenibahar ,kişniş Üzerine maydanoz Şehzade Kebap Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Etler düdüklüde haşladım. Patlıcan alacalı soydum ,küp küp doğradım,tuzlu suda beklettim . Soğan, tereyağ kavurdum . Doğranmış biber ekledim birazda onunla kavurdum . Haşladığım etin suyunu dökmedim ,etleri aldım içinden. Soğan ,biber kavurduğum tavaya koydum. Baharatlar karıştırdım, altını kapattım . Patlıcan yıkadım süzdüm kurulladım. Kızartıp fırın tepsiye aldım. Üzerine et koydum ayırdığım etin suyunda salçayı karıştırdım.Üzerine döktüm. Üzerini biber ve domates süsledim. 200 derece fırında sadece üst açtım fırın kızarana dek biber domates yeterli 20 dakika afiyet olsun . Şehzade Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şehzade Kebap Tarifi İçin Malzemeler 2 kg kuşbaşı 10 tane patlıcan 4 adet kuru soğan 10 adet kıl sivri biber 4 adet domates 3 tane çarli biber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 100 gram tereyağ Tuz ,kara biber, yenibahar ,kişniş Üzerine maydanoz Şehzade Kebap Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Etler düdüklüde haşladım. Patlıcan alacalı soydum ,küp küp doğradım,tuzlu suda beklettim . Soğan, tereyağ kavurdum . Doğranmış biber ekledim birazda onunla kavurdum . Haşladığım etin suyunu dökmedim ,etleri aldım içinden. Soğan ,biber kavurduğum tavaya koydum. Baharatlar karıştırdım, altını kapattım . Patlıcan yıkadım süzdüm kurulladım. Kızartıp fırın tepsiye aldım. Üzerine et koydum ayırdığım etin suyunda salçayı karıştırdım.Üzerine döktüm. Üzerini biber ve domates süsledim. 200 derece fırında sadece üst açtım fırın kızarana dek biber domates yeterli 20 dakika afiyet olsun . Şehzade Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı