Son Konu

Şeker Bağımlısı Olduğunuzu Anlamanın Yolları Nelerdir? İşte Şeker Bağımlılığının Belirtileri

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-825df41145c55c66d416e450f3d320aec7aebb37.jpg


Şeker, en fazla bağımlılık yapan besinler ortasındadır. Yemekten sonra çabucak tatlı bir şeye mi muhtaçlık duyuyorsunuz? Şeker yemeye başladığınızda bırakamıyor musunuz? Bu sorulara yanıtınız evetse, şekere bağımlısınız. Artık gelin, şeker bağımlısı olduğunuzu gösteren şaşırtan belirtileri ve ayrıntıları inceleyelim...

Kaynak: ...
1. Yemek sonrasında yahut öncesinde tatlıya gereksiniminiz olduğunu düşünmek.




Yemek sonrasında yahut öncesinde tatlı bir şey yemeden tamamlanmış hissetmiyorsanız, muhtemelen şekere bağımlısınız. Bir yemeği tatlı bir ikramla bitirmek olağan üzere görünse de aslında değil.

2. Şeker tüketme isteği tatlı bir şey yemeden geçmez.



Şeker tüketmeye başlayınca duramazsınız. Bu da vakitle çok ölçüde şeker tüketmenize neden olur. Beyniniz şekeri ödül olarak görür ve böylelikle daha fazlasını istersiniz.

3. Bir öğünü kaçırdığınızda kendinizi sonlu hissedersiniz.



Normal bir insan aç karnına en az 1-2 saat durabilir. Lakin siz kısa müddette açlığa tahammül edemiyorsanız, şeker bağımlılığından şüphelenebilirsiniz. Açken yaşanılan semptomlar bireyden bireye değişebilir. Lakin huzursuzluk en yaygın semptomlardan biridir.

4. Daima meyve yemek istersiniz.



Şeker oranı yüksek besinler, bağımlılık yapan ilaçlara misal. Bu sebeple daima meyve yemek istersiniz. Aslında yanlışsız olan şekeri hayatınızdan çıkarıp meyvelere yönelmektir.

5. Canınız sabahları yahut yatmadan evvel simit, cips ve patates kızartması ister.



Canınız gece yatmadan evvel yahut sabah kalkınca cips, patates kızartması ve simit ister. Bu nişastalı yiyecekler, beden tarafından çok süratli bir biçimde şekere dönüştürülür. Ne kadar çok tatlı yerseniz bedeniniz o kadar çok tuzluya gereksinim duyar.

6. Daima gerilim altında hissedersiniz ve gücünüzde ani düşüşler yaşarsınız.



Şeker tüketimi direkt kan şekerinizi tesirler. Kan şekeri de gücünüzü tesirler. Bu nedenle günün makul vakitlerinde kendinizi şahane hissedersiniz. Kimi vakitlerde ise, çok yorgun hissedersiniz.

7. Her 2 yahut 3 saatte bir yemek yemeniz gerekir.



Tüm gün yemek yeme gereksinimi hissedersiniz. Her 2-3 saatte bir yemek yemeseniz bile atıştırmalık tüketirsiniz.

8. Çok şeker tüketimi, erken yaşlanmaya ve kırışıklıkların artmasına neden olur.



Aşırı şeker tükettiğiniz için cildinizdeki kırışıklıklar artar. Bu da erken yaşlanmanıza neden olur. Adetiniz sistemli olmaz. Çene bölgesindeki sivilceleriniz artar. Öte yandan, çok şeker tüketimi istikrarsız bir bağırsak florasına neden olur. Hasebiyle egzama üzere sorunlar yaşayabilirsiniz.

9. Uyumakta zahmet çekersiniz...



Gece geç saatlerde şekerli yiyecekler yediğiniz için uyumakta zahmet çekersiniz. Uykuya dalmakta zorlanırsınız. Böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız, beslenme listenizden şekeri çıkarmalısınız. Şeker yerine meyve ve zerzevat tüketimini arttırmalısınız.

10. Kahveyi tatlı bir ikram olmadan içemezsiniz.



Kahve içeceğiniz vakit yanında kesinlikle tatlı istersiniz. En sevdiğiniz içeceğin daha tatlı versiyonunu tercih edersiniz.
 
Üst Alt