T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ) 1 çay bardağı irmik Yarım çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Aldığı kadar un Şerbet için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon (şerbet ılık tatlı sıcak olucak) Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım. Daha sonra bir kapta margarin, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım . Daha sonran kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Şekil verip tepsiye dizelim . Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim (ben yumurta sarısına biraz vanilin ekliyorum bu sayada yerken yumurta kokusu olmuyor) Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Üstü biraz fazla kızarmış olsun ancak yanmasın dikkat edin. Pişen şekerparenin birinci sıcaklığı çıkınca ılıyan şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ) 1 çay bardağı irmik Yarım çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Aldığı kadar un Şerbet için; 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 dilim limon (şerbet ılık tatlı sıcak olucak) Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım. Daha sonra bir kapta margarin, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım . Daha sonran kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Şekil verip tepsiye dizelim . Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim (ben yumurta sarısına biraz vanilin ekliyorum bu sayada yerken yumurta kokusu olmuyor) Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Üstü biraz fazla kızarmış olsun ancak yanmasın dikkat edin. Pişen şekerparenin birinci sıcaklığı çıkınca ılıyan şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı