Portakalı soydum Başucuma koydum Selulitten bakın nasıl kurtuldum Peki selulitlerden kurtulmanın yolu ne?
Kalcada ve bacaklarda portakal kabuğu deyince ic cekenleri duyar gibiyiz Kadınların coğunun ve bir kısım erkeğin kabusu derinin hemen altında yer alan normal yağ katmanı Tekrar edelim: Normal yağ katmanı
Selulit oluşmasında en onemli neden: Kadın olmak
Aksi soylense de, selulit kesinlikle sağlık sorunu değil Madem değil, niye oyle gorunuyor derseniz engebeli manzaranın nedeni alttaki dokunun yağı deriye itmesi Bunun gerekceleri olağan Selulitten kurtulacağınızı vaad eden, puruzsuz ten sozu veren selulit kremleri ve diğer tedavi yontemleri asıl olağandışı olan
Neden oluyor?
Selulitin en onemli nedeni: Kadın olmak Bununla bağlantılı olarak genler selulitin oluşmasında başrolde Ailenizdeki diğer kadınlarda selulit varsa bu buyuk ihtimalle sizde de olacağı anlamına geliyor
Yetersiz beslenme, modaya gore beslenme, yavaş calışan metabolizma, fiziksel aktivite yetersizliği, hormon değişikliği, su kaybı, toplam vucut yağı, ten rengi ve kalınlığı da selulit oluşumunda etkili
Cozum yolu ne?
En iyi yolu egzersiz yapmak Fazla kilolardan kurtulmak
Uzmanlar selulit icin en etkili cozumun bolca lifli meyve ve sebze tuketmek olduğu goruşunde
Selulit kremleri: Yağı cozmek ve cildi puruzsuzleştirmek icin geliştirilmiş bircok selulit kreminde astım tedavisinde kullanılan ve recetesiz satılmayan aminofilin var
Bu kremlerin selulite karşı etkisine ilişkin ortada hic bilimsel kanıt olmadığı gibi bazı insanlar icin zararlı bile olabileceklerini belirtmeliyiz
Selulit kremleri damarları daraltarak suyu vucuttan cıkmaya zorluyor Bu durum ozellikle dolaşım sisteminde sorun olanlara zarar verebilir Aminofilin alerjisi de cabası
Liposuction: Fazla yağın vucuttan alındığı cerrahi bir mudahale Ancak bu tedavi yontemi derinin hemen altındaki selulitin asıl nedeni olan yağ katmanını değil, cok daha derinlerdeki yağı cıkarmayı hedefliyor Dikkat: Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne gore liposuction selulit gorunumunu arttırabilir
Mezoterapi: Derinin hemen altındaki dokuya vitamin, mineral, amino asit ve enzimler enjekte ediliyor Bu tedavi yanık acılarını hafifletmek amacıyla Avrupa’da geliştirilmiş Mezoterapi yağı parcalayabilir ve selulit gorunumunu duzeltebilir ama enfeksiyon, şişlik ve kalan yağların obeklenmesi gibi yan etkileri soz konusu
Masaj ve Spa: Fazla sıvının dışarı atılmasını sağlıyor Ciltteki cukurlu goruntuyu gecici olarak cozumleyebilir ancak seluliti tamamen yok edemez Ustelik kalıcı değil
Lazer: FDA selulit tedavisinde lazer konusunu aydınlığa kavuşturdu Ureticilere gore bu cihaz derinin altındaki yağı eritip liflerden oluşan bağı koparıyor ve kolajen uretimini harekete geciriyor
Derinizin kalınlığını değiştiremeseniz de rengini değiştirebilirsiniz Koyu tenli insanlarda selulitin daha az gorunduğunu biliyoruz Bronzlaştırıcı kremle selulitlerinizi daha az gorunur hale getirip kısa şortunuzla barışmayı duşunebilirsiniz