Forumdas
Editor
- Katılım
- 6 Ara 2022
- Mesajlar
- 7,544
- Tepkime
- 15,298
- Puanları
- 113
- Konum
- adana
- Web
- forumdas.com.tr
- Credits
- -90
İçindekiler Hide
- 1 1. Doğru Başlık Kullanımı
- 2 2. Anahtar Kelime Dağılımı
- 3 3. İçeriklerin Uzunluğu
- 4 4. Güncel Konuları Takip Etme
- 5 5. Görsellerde Anahtar Kelime Kullanımı
- 6 6. Makale Başlıklarını H Sistemine Göre Düzenleyin
- 7 7. URL’de Anahtar Kelime Kullanımı
- 8 8. Özgün İçerik Kullanımı
- 9 9. Site İçi Optimizasyon
- 10 10. İçeriğin Anlamlı Olması
1. Doğru Başlık Kullanımı
Seo uyumlu makalelerde başlıklar makalenin bel kemiğini oluşturmaktadır. Ziyaretçilerin odak noktası, merak uyandırılan ilk yerdir. Başlıklarınızı yazarken 6 kelimeden fazla olmamasına dikkat ediniz. Makale başlığınız ile makaleniz içeriğiniz birbiriyle uyumlu olmalıdır.Hayal ettiğiniz web sitesine ekonomik fiyatlarla sahip olun!
Başlık kullanımında anahtar kelimeye de gereken önemi ve değeri vermelisiniz. Başlık içerisinde anahtar kelimenin geçmesi son derece önemlidir. Seo uyumlu makale başlıkları genel olarak 50 karakterden fazla değildir. Başlıklarda mutlaka ilgi ve merak uyandırılmalıdır. Böylelikle kullanıcıların web sitesine akışı sağlanabilir.
Öte yandan başlıktan bağımsız içerikler ya da içerikten bağımsız başlıklar Google tarafından bilinir. Google sıralamalarında üst sıralarda çıkmak istiyorsanız bu iki durum arasındaki ilişkiyi iyi kurmalısınız.
2. Anahtar Kelime Dağılımı
Seo uyumlu makale yazımında anahtar kelime kullanımına özen gösterilmelidir. Anahtar kelimelerin doğru yerde ve doğru zamanda kullanılması önemlidir. Gereğinden fazla anahtar kelime Google tarafından virüs olarak algılanır ve kullanıcılara ulaşmaz. Anahtar kelime sayınız ile makalenin kelime sayısı arasında bir bağlantı olmalıdır.Totalde 1500 kelimelik bir makale için en fazla 10-15 anahtar kelime kullanılmalıdır. Makalenizin ilk paragrafındaki 50 kelime içerisinde anahtar kelimenin geçmesi sıralamanızı da etkilemektedir.
3. İçeriklerin Uzunluğu
Makaleleriniz okuyucuları doyuracak bilgileri içinde barındırmalıdır. Ortalama bir makale 1500 ile 2000 kelime arasında olmalıdır. Google, Yandex gibi arama motorları içeriklerin dolu dolu olduğu web sitelerine daha fazla değer vermektedir.Yazdığınız yazıların kullanıcılar tarafından kolay okunabilir olması gereklidir. Bu nedenle uzun nitelikli yazılarda ara ara başlıklarla metni bölmek önemlidir.
4. Güncel Konuları Takip Etme
Hangi alanda yazı yazıyorsanız yazın mutlaka yazılarınızın güncel bilgileri içermesine özen göstermelisiniz. Güncel olmayan bilgilerle donatılmış bir makale seo tarafından desteklenen bir makale değildir. Makalelerinizin herkes tarafında okunmasını isterseniz ilk etapta güncel içeriklerle oluşturmalısınız.Eski , güncel olmayan ve kullanılmayan bilgiler rağbet görmemektedir. Okunmayacak yazıların makale şeklinde düzenlenip web sitenizde yer almasının hiçbir anlamı yoktur. Her yerde bulunmayan ancak güncel olan bilgilerle yazılmış makaleler Seo’nun en fazla desteklediği içeriklerdir.
5. Görsellerde Anahtar Kelime Kullanımı
Seo uyumlu makale içeriklerinde tamamen yazılar yoktur. Yazılar yani içerikler görsellerle ya da video kayıtlarla zenginleştirilir. Böylelikle okuyucuların daha rahat odaklanması sağlanır. Aksi halde düz bir yazıyı okumak kolay değildir. Görsel kullanımı seo uyumlu makalelerin en önemli özelliğini oluşturmaktadır.Peki görsel kullanımında neye dikkat etmelisiniz? Makalenize dahil ettiğiniz görseller için anahtar kelime kullanmalısınız. Yani görsellerin alt içeriklerinde anahtar kelimeleri geçirmelisiniz. Görselle ilgili yapacağınız açıklama da görselle uyumlu olmalıdır.
Seo uyumlu makalelerde Google görsellerle ilgili olarak anahtar kelime ve altbaşlık yazılarına dikkat etmektedir.
6. Makale Başlıklarını H Sistemine Göre Düzenleyin
Seo uyumlu makalelerde dikkat etmeniz gereken başka bir nokta ise etiket kullanımıdır. Makalelerinizdeki yazılara başlık eklerken mutlaka H1 cinsi etiket kullanmalısınız. H sistemine göre alt başlıklar da H2-H3 ve H4 şeklinde devam etmektedir.Oluşturdurduğunuz her makalede H1 ve H2 etiketleri sadece bir defa bulunabilir. Ancak H3 ve H4 etiketlerini daha fazla sayıda kullanabilirsiniz. WordPress gibi sistemlerde ekstra kod yazmak gibi bir zahmetin içine girmeyeceğiniz için işiniz çok daha kolay ilerleyecektir.
7. URL’de Anahtar Kelime Kullanımı
Her bilgisayarın bir sunucusu vardır. Url adresleri de bilgisayarların bu sunucularla bağlantı kurması için kullandığı arka plandaki sayıları harflere dönüştürerek kelimelerle ifade eder.Url adreslerinde mutlaka anahtar kelime dediğimiz keywords kullanılmalıdır. Ancak burada anahtar kelime kullanılırken kısa olmasına dikkat ediniz. Web sitelerde genel olarak URL için özel bir çalışma yapıldığında dolayı makaleleriniz sayı biçiminde değil harf biçiminde görülmektedir. Ancak bu ayarlar yapılmaz domain adından hemen sonraki kategori adı rakamlarla gösterilir.
8. Özgün İçerik Kullanımı
Web sitesine içerik yazılırken en fazla zorlanılan kısımlardan birisi de özgün ve kaliteli içerik yazımıdır. Herkes içerik yazmanın kolay olduğunu düşünür. Ancak yazı yazmak başkasının yazdığı yazıyı alıp, düzenleyip web sitesinde yayınlamak değildir.Sizi ve işletmenizi en iyi tanıyan bir kimse varsa yine sizsinizdir. Başka işletmelerin yazdıkları yazılar o işletmeleri tanımlar, yansıtır. Dolayısıyla metin içerikleri yazımına çok dikkat edilmelidir. Özellikle de Google arama motorunda üst sıralara çıkmak gibi bir sebebiniz varsa mutlaka makalelerinizin içeriği özgün nitelikte olmalıdır.
Web sitenize yazacağınız her içerikte kullanacağınız her cümle size ait olmalıdır. Fakat kimi zaman alıntılar yaparak metninizi zenginleştirebilirsiniz. Google kendi iç sistemi ile web sitenizdeki yazının kopya içerik olup olmadığını ve hatta yüzde kaç oranında kopya içeriğe sahip olduğunu tespit edebilmektedir.
Bütün bu konuştuklarımızın ışığında eğer bir makale niyetiniz varsa ilk etapta aytıntılı bir araştrma süreci geçiriniz. Rakiplerinizin neler yazdığına ve nasıl yazdığına odaklanın. Eğer profesyonel anlamda makale yazmak için yeterli derecede vaktiniz bulunmuyorsa web tasarım şirketlerinin uzaman editörlerine başvuru yapabilirsiniz.
9. Site İçi Optimizasyon
Site içi optimizasyona önem vermelisiniz. Site içi optimizasyon çalışmalarının temelini seo çalışmalarını oluşturmaktadır. Site dışı seo çalışmaları olabileceği gibi site içi seo çalışmaları da mevcuttur. Bizim bu noktada dikkat ettiğimiz ilk şey web sitelerinin site içi seo çalışmasını desteklemektir.
Seo çalışmasının başlangıç noktası web sitesinin içerisidir. Özgün nitelikte yazdığınız yazılarla üst sıralara çıkmak için site içi optimizasyonun gerçeklemesi gerekmektedir. Dolayısıyla orijinal bir metin yazdım ama üst sıralara çıkamıyorum? sorusunun yanıtı site içi seo çalışmasında saklıdır.
Site içi seo çalışması ilk olarak meta başlığı, meta açıklaması, anahtar kelime kullanımı ve Url ayarlarının yapılması ile ilgilidir. Metada anahtar kelime kullanımı Google için bir bilgi verme aracıdır. Yani siz Google arama motoruna bu anahtar kelimelerle dersiniz ki, ben bir içerik oluşturdum ve bu içerik belirlediğim anahtar kelimelerle ilgildir. Böylelikle Google bu durumu inceleyip gerçekten de gönderilen içerik o anahtar kelime ile uygun mu değil midir sonucuna varır. Metada anahtar kelime kullanımı son derece önemlidir. 15 anahtar kelimeden fazla kullanılmamalıdır.
Meta başlığı ise Google arama motorunda bir arama gerçekleştirdiğinizde size çıkardığı sonuçların her birinde mavi başlıklar meta başlığıdır. Meta başlığını 6-7 kelime aralığında tutmak yeterli olacaktır. Öte yandan meta açıklaması ise 200 karakterden fazla olmamalıdır. Burada kısaca metnin içeriğine değinilebilir.
Peki site içi optimizasyonun yapılmasından sonra ne gibi farklılıklar olacak? Her şeyden önce Google ya da diğer arama motoru kullanıcıları bir araştırma yaptıklarında Google’ın sıraladığı sonuçları incelerler. Bu incelemeyi daha çok meta başlığı ve meta açıklaması üzerinden yaparlar. Sonuç olarak, metninizin içeriği ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar kaliteli ve özgün olursa olsun site içi optimizasyona yapılmadıkça Google sonuçlarında üst sıralara çıkmanız pek de mümkün değildir.
10. İçeriğin Anlamlı Olması
İçeriklerin Seo çalışmasına uygun olması demek içeriklerin anlamlı olması demek değildir. Dolayısıyla seo altyapısına önem verdiğinizde içeriğin niteliğini de önemsemelisiniz. Aksi halde ortaya insanların okuyamayacağı karmaşık yazılar çıkacaktır. Makalelerin varlığı seo için yeterli değildir. O makalelerin anlamlı olması gerekir.Kullandığınız anahtar kelimelerin sayısı, niteliği ve yeri ile içeriklerin uyumlu olması seo çalışmasının en önemli ayağını oluşturur. Bütün Seo çalışmalarını eksiksiz yerine getirseniz dahi içeriklere yeteri kadar değer vermezseniz Google tarafında üst sıralara çıkmanız mümkün değildir.
Google kendi sistemleri sayesinde birçok farklı ölçüm gerçekleştirir. Dolayısıyla Google’ı kandırmak kendinizi kandırmaktır. Google yazdığınız her içeriği tek tek inceler. Bu sebeple de anlamsız, karmaşık ve okunmayacak makale içerikleri yazmamalısınız.
Sektörün en iyi kurumsal web siteleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin:
Sayfa sonunda yer alan yorumlar alanından statik web siteleri hakkında görüş ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.