M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 20 Kas 2023 #1 Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1 yumurta akı 1 paket maya Un ( yaklaşık 6-7 bardak ) Şerit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce su, süt ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz, 5 dakika bekleyip mayanın aktif olmasını sağlıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp en az 1–1 buçuk saat mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra şeklimizi verip 15 dk tepsi mayası yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. dipnot ben genelde hamuru akşamdan mayalayıp dolaba katıyorum. Ertesi gün şeklini verip pişiriyorum. Afiyet olsun Şerit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1 yumurta akı 1 paket maya Un ( yaklaşık 6-7 bardak ) Şerit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce su, süt ve mayayı bir kaba alıp karıştırıyoruz, 5 dakika bekleyip mayanın aktif olmasını sağlıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp en az 1–1 buçuk saat mayalanmasını sağlıyoruz. Daha sonra şeklimizi verip 15 dk tepsi mayası yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. dipnot ben genelde hamuru akşamdan mayalayıp dolaba katıyorum. Ertesi gün şeklini verip pişiriyorum. Afiyet olsun Şerit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı