Son Konu

Sevgi kainatın mayasında vardır..

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sevgi kainatın mayasında vardır Her şey sevgi ile acar Toprağın bağrına duşen tohum sevgi guneşiyle filizlenir Sevgi hayat suyumuzdur, kurumuş dudaklarımıza can katar Sinesini acan anne sevgiyle kucaklar yavrusunu, sevgi emer, sevgi soluklar yavru, sonra gulucukler gonderir cevreye Sevgi hoş gosterir her şeyi İnsanca bakmanın ilk durağıdır sevgi Cananı arzulama, candan vazgecme halidir sevgi “Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun fikrinin reftareleşmesidir sevgi “Guzel gorme, guzel duşunme idealinin kanaviceleşmesi; renk renk her şeye hayat ufleme hassasiyetidir

Gozyaşıdır bazen sevgi Anlatılamayanı boncuk boncuk hal diliyle izhar etme keyfiyeti: “Sevgiden bakırlar altınlaşır, sevgiden dertler şifa bulur Sevgiden tortular saflaşır, sevgiden oluler dirilir, şahlar kul olur

“Sevmek guzelleştirmektir der, Anatola France İnsanı sevebilmek oradan butun varlığa oteler otesinde gelen bir soluğun neşvesiyle bakabilmek “Yaratığı severiz, Yaratandan oturu felsefesini hayat dusturu yapmak “Levlake sırrının ifşası olan sultanı hatırlama, O’na esselam diyebilme nuansı Kalplere hukmeden varlığı duyma, hissetme, halef olma mukellefiyetiyle herşeye kucak acma tavrı

Tolstoy “Kim severse Allah’a yaklaşır, Allah da ona yaklaşır Cunku O sevgiyi yaratandır mujdesini verir İbni Hazm Guvercin Gerdanlığı'nı sevgi retoriğine gore verir: “İnsanın en buyuk mutluluğu sevebilmesidir Sonsuzluk icinde yalnız sevgi hayata mana verir İnsan sevebilmeli ve sevilebilmelidir İnsan derin ve buyuk duygular duyabilmelidir

Sovyetskaya Latertuna’nın ibareleri icinde, “Seven, acı ceken, iyilik icin mucadele eden, tek kelimeyle insan olan insanlar sevginin kutsallığını belirler Howard Whitzman ise sevgiyi bir ilac olarak gorur Pope biraz sitemkardır: “Ferdin kalbine merhamet ellerini uzatanlar kalmamış Buyuk aşk, buyuk fedakarlıklar ister Milletler ozledikleri zirvelere, katlandıkları ızdıraplar olcusunde kavuşabilirler Bir bakın dunyamıza, sevginin yerdeki ile gokteki herşeyi birleştirdiğini gorun

Bradly sevgiye daha derin manalar verir: “Dunyayı değiştiren ve ayakta tutan sevgidir Sevgi tarihtir, o bir dinamizmdir

Sevginin kuşatıcı tayfları icinde, “Dudaklarında muhabbetten tebessum, gonulleri sevgiyle harman, bakışları insani duygularla buğu buğu, herkese ve her şeye şefkatle gamze cakan, doğup batan guneşlerden, yanıp sonen yıldızlardan hep muhabbet mesajları alan sevgi kahramanları boy atar

Sevgiyi severek oven Goethe her biciminin Allah’tan geldiği icin kutsal bulur Hayatın anlamını kendisinde bulduğumuz Yuce Kitap'ta sevgi şoyle gecer: “İman eden ve salih fiiller işleyenlere rahman olan Allah bir sevgi bahşedecektir (Meryem, 1996)

Sevgi kahramanı Hz Peygamber ise sevgiyi imanın bir cuzu sayar: “Sizden hicbiriniz iman etmedikce cennete giremez Birbirinizi sevmedikce de (hakiki anlamda) iman etmiş olmazsınız (Buhari, Sahih, İman, 7)

Yunus'ca konuşursak:
Dirilirken sevgiler, Yunus meltemi eser yeşeren gonullere
Ben gelmedim dava icin
Benim işim sevgi icin
Dostun evi gonullerdir
Gonuller yapmaya geldim

Üst Alt