morfeus
Yeni Üye
Çay Ağacı Yağı Siğilleri Yok Eder Mi?
Çay ağacı yağı, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri ile bilinir. İlaç sanayisinde birçok ilaçta doğal bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Öncelikle cilt sorunları ile ilgili ilaçlarda kullanılır. Yağ, cilt bakım unsuru olarak şiddetle tavsiye edilir. Enfeksiyonları, mantar ve bakteri gelişimini durdurmak, kızarıklık ve iltihaplanmadan kurtulmak için kullanılır. Çay ağacı yağı, çeşitli virüslere, mantarlara, bakterilere ve hatta protozoalara karşı çalışan geniş spektrumlu bir antimikrobiyal husustur. Antiviral bileşenleri, bedenin siğile neden olan virüsle savaşmasına yardımcı olur. Topikal kullanım için epey tesirlidir ve tıpkı vakitte inançlıdır. Siğil tedavisi için çay ağacı yağı kullanmanın ek bir faydası, siğil düştüğünde rastgele bir iz bırakmamasıdır. Bunun nedeni, bu uçucu yağın yara ve yaraların güzelleşmesini desteklemesidir. Siğilleri gidermek için çay ağacı yağını kullanabileceğiniz farklı yolları aşağıda bulabilirsiniz.
Siğiller İçin Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?
Gereçler;
- 2-3 damla çay ağacı yağı
- 2-3 damla su
Çay ağacı yağını eşit ölçüde suyla seyreltin. Bunu siğiller üzerine uygulayın ve durulamayın. Ayaklardaki siğiller için, çay ağacı yağı direk ayaklardaki deriye sürülebilir.
Bunu ne sıklıkta yapmalısınız?
Günde iki sefer tekrar uygulayın.
İşe yarıyor mu?
Yalnızca birkaç gün içinde çay ağacı yağı tesirlerini göstermeye başlayacak. Virüsü öldürür ve böylece siğillerden kurtulursunuz. Cildinizin konsantrasyona verdiği reaksiyona bağlı olarak seyreltmeyi biraz değiştirebilirsiniz. Çözelti ne kadar konsantre olursa tedavi o kadar tesirli olur. Bu nedenle, cildinizde rastgele bir tepkiye neden olmasa da, çay ağacı yağının azamî tesirliliğini içeren bir doza ayarlamaya çalışın.
Siğiller İçin Elma Sirkesi ve Çay Ağacı Yağı
Materyaller;
- 1 damla elma sirkesi
- 1 damla çay ağacı yağı
- 2 damla su
- Yara bandı
Gereçleri birleştirin ve siğil üzerine uygulayın. Bir yara bandı ile örtün.
Bunu ne sıklıkta Yapmalısınız?
Yara bandını her 5-6 saatte bir değiştirin ve karışımı tekrar uygulayın.
İşe yarıyor mu? Elma sirkesinin asitliği, siğilin cilt yüzeyinden atılmasına yardımcı olur. Ayrıyeten çay ağacı yağının antiviral bileşikleri ile kombinasyon halinde virüs üzerinde güçlendirilmiş bir tesire sahip olan antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
Siğiller İçin Çay Ağacı Yağı ve Kabartma Tozu Tarifi
Gereçler;
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 8-10 damla çay ağacı yağı
- 1/2 su bardağı su
- Pamuk
Suya kabartma tozu ve uçucu yağı ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Pamuk kullanarak bu solüsyonu siğile uygulayın. Doğal olarak kurumasını bekleyin. Birkaç saat durulamayın. Kalan çözeltiyi hava geçirmez bir şişede saklayın.
Bunu ne sıklıkta yapmalısınız? Bunu günde iki kere uygulayın.
İşe yarıyor mu? Kabartma tozu, bir peeling vazifesi görür ve siğilin ciltten ayrılmasına yardımcı olur. Tıpkı vakitte bir büzücüdür yani siğilden gelen tüm nemi emer ve bu da virüsün yaşaması için ortamı uygun hale getirmez. Böylelikle bu, sonunda siğilin düşmesine neden olacaktır.
Siğiller İçin Hindistan Cevizi Yağı ve Çay Ağacı Yağı
Materyaller;
- 1 damla çay ağacı yağı
- 1-2 damla hindistancevizi yağı YAHUT hint yağı
Çay ağacı yağını tercih ettiğiniz bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve siğil üzerine uygulayın.
Bunu ne sıklıkta yapmalısınız?
Bunu günde iki sefer yapın.
İşe yarıyor mu?
Hem hindistancevizi yağı hem de hint yağı, antiviral özelliklere sahiptir. Ayrıyeten cildi besler ve siğil düştüğünde güzelleşmesine yardımcı olur.
Dikkat: Çocuklar için hint yağı kullanmayın.
Çay ağacı yağının tesirli olabilmesi için satın almadan evvel yağ kalitesini denetim etmelisiniz. Pek çok kozmetik şirketi, çay ağacı yağını % 90 soya fasulyesi yağı ile birlikte satmaktadır. Yalnızca % 10 çay ağacı yağı içeriği ile karışımın etkililiği yoktur. Bu nedenle her vakit % 100 çay ağacı yağı olan bir eser seçmelisiniz. Siğilleriniz için üstte verilen ilaçlardan rastgele birini kullanın ve birkaç hafta içinde doğal olarak yok olacaktır. Daha evvel siğiller için çay ağacı yağı kullandınız mı?