morfeus
Yeni Üye
Öteki hiçbir anime, oyun dünyasında Akira Toriyama'nın Dragon Ball'u kadar büyük bir dalgalanmaya sahip olmadı . Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT ve Dragon Ball Harika, başlangıcından bu yana oyun stüdyolarına lisanslanmıştır ve başka Dragon Ball Z oyunlarının yayınlanmasının önünü açmıştır. Dragon Ball Z: Kakarot beklentisinden kaynaklanan Dragon Ball popülaritesinin son vakitlerde yine canlanmasıyla ilgi bir epey arttı.
16- Dragon Ball Z: Burst Limit
Burst Limit ile ilgili birinci dikkat çeken şey oyunun ne kadar hoş göründüğü. Öteki oyunlara göre daha gösterişli bir imgeye sahip olan Burst Limit, 5 Haziran 2008 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için yayınlanan bir görüntü dövüş oyunudur.
Oyundaki savaşlar her biri tempolu ve keyifli bir tempoda oynandığı için oyunun stiline uygun mekanikler sağlamakta. Birçok oyuncuya nazaran kolay görünen bir oyun üzere gözükse de oynanış zorlayıcı olabilir.
15- Dragon Ball Z Supersonic Warriors
En âlâ Dragon Ball Z oyunlarının birden fazla, anime kıssasını basitçe tekrar anlatır. Supersonic Warriors tam da bunu yapıyor. Benzersi kıssasıyla oyun kendini başka Dragon Ball Z oyunlarından ayırıyor.
14- Dragon Ball Z: The Legacy Of Goku II
DB serisinin öbür cinslerle denemeler yapması her vakit hoştur. Aslında, en güzel Dragon Ball Z oyunlarından kimileri, örneğin Legacy of Goku II üzere sırf savaşmaya odaklanmaz. Bu 16 bitlik oyun, büyük savaşlar kadar serinin macera kısmına da odaklanan bir RPG biçimindedir.
13- Dragon Ball: Raging Blast
Raging Blast, daha sinematik öğeler ve büyük, gösterişli, uygun ataklarla 3D, aksiyon dolu dövüş içeren bir oyundur. Vakitle oyun ile birlikte animesi ve mangasına bir epey ilgi artınca bizde listemizde yer vermek istedik. Oynanış açısından Raging Blast, Tenkaichi oyunlarına misal biçimde oynadığı için seriye pek çok yeni özellik katmasada listemizde yer almayı başaran bir öbür Dragon Ball Z oyunu oldu.
12- Dragon Ball Z: Xenoverse 2
Xenoverse oyunları, kuşağın en âlâ RPG'leri ortasında yer almasa da, ikisi de hala daha oynanan oyunlar ortasındadır. Genel olarak, Xenoverse 2, seriinin birinci oyununa nazaran daha fazla özellik ve yenilik taşıdığından başka oyuna nazaran daha ilgi cazibeli bir hal aldı.
Oyunun en hoş yanlarından biri öyküsü. Ne yazık ki, Xenoverse 2 çok heyecan verici bir arena savaşçısı tecrübesi sağlamadığından, dövüşler anlatının kalitesine tam olarak uymuyor.
11- Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Budokai oyunlarının hayranları ile Budokai Tenkaichi hayranları ortasında ağır bir bölünme var. Budokai bir dövüşçü ancak Tenkaichi, kısmen geliştiricilerin rekabet edemeyeceğini bildikleri için Tenkaichi'yi bir arena dövüşçüsü yaptı. Tüm DBZ dövüş oyunları (FighterZ'e kadar) bu oyunların her ikisinin de mekaniğini kopyalamaya çalıştı.
10- Dragon Ball: Fusions
Dragon Ball: Fusions oyun severler tarafından epey eleştirilern bir oyundur. Bir Dragon Ball RPG olarak bu oyun Dragon Ball Z ortasında ender bulunan oyunlardan biridir. Hayranlara daha evvel hiç görmedikleri çeşitten şeyler sunan eşsiz bir RPG tipindeki tecrübesi ile listemizde yer aldı.
9- Muhteşem Dragon Ball Z
PlayStation 2 için çıktığında, pek çok oyun sever Muhteşem Dragon Ball Z'yi pek umursamadı. Budokai ve Budokai Tenkaichi serilerinin süratli oynanışı, hayranları Üstün Dragon Ball Z'nin eğlenceli ve heyecan verici bir aksiyon oyunu olacağını umuyordu. Ancak fakat elde ettikleri çok daha yavaş tempolu, teknik bir dövüştü. Beklenenden daha az karaktere sahip olması oyun için dezavantajmış üzere gözüksede karakterlerin özellikleri sayesinde alışılmışın dışında bir dövüş tecrübesi sundu.
8- Dragon Ball: Advanced Adventure
Dragon Ball serisine dayanan Game Uzunluk Advance için piyasaya sürülen tek oyunculu ve çok oyunculu modlarının bulunduğu eşsiz bir Dragon Ball Z oyunudur. 18 Kasım 2004 tarihinde yayınlanan oyun Game Uzunluk Advance platformu için piyasaya sürüldü.
7- Dragon Ball Z: Buu's Fury
Dragon Ball Z'nin Toonami periyodunun başlarında çıkan 2D uyarlamalı bir dövüş oyunu olarak Dragon Ball Z'nin sevilen oyunları ortasına girdi. Buu's Fury'nin 2D grafikler sunması o vakitlerde pek yeterli bir iş çıkarılmışa benzesede oyunseverler 3D oyunlara yönelmesiyle birlikte 2D grafikli oyunlar teker teker raflara kaldırılmaya başlandı.
6- Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans
Dragon Ball Z: DS için Saiyanların Saldırısı, serinin hayranları tarafından ekseriyetle unutulur. Saiyanların öyküsünü anlatan birinci macera oyunu değil - hatta Saiyan Saga'yı anlatan birinci RPG bile olamsada oyun Dragon Ball Z tarihinde kıymetli bir yere sahip.
5- Dragon Ball Z: Infinite World
2008'de PlayStation 2'nin çöküşü yaklaşırken, PS2'nin esasen bilinen kusursuz serisine eklemek için son bir Dragon Ball oyunu piyasaya sürüldü. Bu oyun aslında Budokai 4'e benziyor, Budokai 3'ün en uygun ögelerini alıyor ve kimi kıymetli kusurları düzeltiyor.
Budokai'den "Dragon Rush" özelliğinin hariç tutulması, burada büyük bir artı olarak görülüyor. Neredeyse evvelkiler kadar tanınan olmasa da, oyun eleştirmenlerinden hayli düşük inceleme puanları almış olsa da, bu oyun birçok hayran tarafından seviliyor ve serideki en az oynanan oyunlardan biri haline geliyor.
4- Dragon Ball Z: Harika Butoden 2
Birçok çağdaş oyuncuya, birtakım eski, 2D dövüş oyunlarını Budokai Tenkaichi yahut Xenoverse'in üzerine yerleştirmek hakaret üzere görünebilir. Çok az bir kısmın oynadığı bu hoş oyun hakkında tenkit yapmak bizlere düşmez. Oyunun bölünmüş ekrana muhtaçlık duyduğu pek çok farklı ortamda çok büyük kademelere sahiptir. Çağdaş Dragon Ball Z oyunlarından çok daha az karaktere sahip olsa da, Dragon Ball Z: Üstün Butoden 2, Dragon Ball Z tarihinde kıymetli bir yere sahiptir.
3- Dragon Ball Z: Kakarot
Dragon Ball oyunlarının uzun listesindeki en çok beklenen oyunlarından birisi olan Dragon Ball Z: Kakarot, çok şirin kıssası ile dikkat çekiyor. Listede gitgide oyunların kalitesinin arttığını görebiliriz.
Kakarot, fanatik hayranlara nitekim hitap eden kusursuz bir tek oyunculu tecrübedir ve tek dezavantajlarından biri ise animeden hoşlanmayanlar bu oyuna fazla ilgi göstermeyecektir. RPG öğeleri eğlenceli ve sezgiseldir lakin muhakkak bir yerden sonra kendini tekrarladığını görebiliriz.
2- Dragon Ball Z: Budokai 3
Dragon Ball Z: Budokai 3 bir müddettir serinin en âlâ dövüş oyunuydu. Harikulade bir karakter istikrarı, oyun mekaniği, süratli tempolu aksiyon, kıssa modu ve etrafındaki rastgele bir Dragon Ball Z oyununun sade cümbüşüne sahipti. Öbür hiçbir oyun, Budokai 3 kadar konuşulmadı.
1- Dragon Ball FighterZ
Geldik listemizin birinci sırasına, gerçektende FighterZ'nin bu listede birinci sırayı hakeden bir oyun olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebliriz. FighterZ o kadar istikrarlı, hassas ve teknik bir dövüş sistemine sahip ki, oyun Esports'ta dahi kullanılıyor. Bu da listemizin birinci oyunu yapmayı kesin kılıyor.