iltasyazilim
Yeni Üye
Simit Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
**1 su bardağı süt
**1 su bardağı su
**Yarım su bardağı sıvı yağ
**1 yemek kaşığı şeker
**1 tatlı kaşığı tuz
**1 paket yaş maya yada 2 yemek kaşığı kurumaya
**1 yumurta
**Aldığı kadar un (aldığı kadar diyorum çünkü una göre kesinlikle farklılık gösterir az yada çok alabilir ben 56 bardak kullandım hamurunuz toparlanana kadar)
**Susam
**Pekmezli su ( yarım çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı su)
*Kaşar peyniri, sucuk, zeytin, vb (iç malzeme serbest istediğinizi koyabilirsiniz
Simit Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese merhaba yumuşacık pamuk gibi, kızımın bile bayıla bayıla yediği bi simit pizza bu deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mayayı ılık suya karıştırıp şeker ilavesiyle kabarmasını sağlayın
Ardından bütün sıvı malzemeleri geniş bir kaba alıp iyice karıştırın
Yavaş yavaş un ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın Hamur ne kadar yumuşak olursa poğaça o kadar güzel kabarır ve yumuşak olur Hamur elinize hafif yapışır kıvamda iken un eklemeyi kesin, Hamuru toparlayın
Hamurunuzun üstünü örterek 45 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve üstünü 10 dk örtüp mayalandırın Bezeleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp, yavaşça yağılı kağıt serili tepsiye alın
Çay bardağının altı ile bastırıp çukur yapın ve istediğiniz malzemeyi ekleyin 1015 dakika daha tepside mayalandırın Tepside mayalanan poğaçalar da daha güzel kabarır, puf puf olur unutmayın?
175 180 derece mümkünse fansız ılık fırına verin
Afiyet olsun
**1 su bardağı süt
**1 su bardağı su
**Yarım su bardağı sıvı yağ
**1 yemek kaşığı şeker
**1 tatlı kaşığı tuz
**1 paket yaş maya yada 2 yemek kaşığı kurumaya
**1 yumurta
**Aldığı kadar un (aldığı kadar diyorum çünkü una göre kesinlikle farklılık gösterir az yada çok alabilir ben 56 bardak kullandım hamurunuz toparlanana kadar)
**Susam
**Pekmezli su ( yarım çay bardağı pekmez, yarım çay bardağı su)
*Kaşar peyniri, sucuk, zeytin, vb (iç malzeme serbest istediğinizi koyabilirsiniz
Simit Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese merhaba yumuşacık pamuk gibi, kızımın bile bayıla bayıla yediği bi simit pizza bu deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mayayı ılık suya karıştırıp şeker ilavesiyle kabarmasını sağlayın
Ardından bütün sıvı malzemeleri geniş bir kaba alıp iyice karıştırın
Yavaş yavaş un ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın Hamur ne kadar yumuşak olursa poğaça o kadar güzel kabarır ve yumuşak olur Hamur elinize hafif yapışır kıvamda iken un eklemeyi kesin, Hamuru toparlayın
Hamurunuzun üstünü örterek 45 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın ve üstünü 10 dk örtüp mayalandırın Bezeleri önce pekmezli suya sonra susama batırıp, yavaşça yağılı kağıt serili tepsiye alın
Çay bardağının altı ile bastırıp çukur yapın ve istediğiniz malzemeyi ekleyin 1015 dakika daha tepside mayalandırın Tepside mayalanan poğaçalar da daha güzel kabarır, puf puf olur unutmayın?
175 180 derece mümkünse fansız ılık fırına verin
Afiyet olsun