elektronikci
Yeni Üye
Simit Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı
- Yaklaşık 4,5-5 su bardağına yakın un (unu dikkatli koyalım)
- 1 yemek kaşığı dolusu pekmez
- 1 su bardağı su
- Bir dolu kase kavrulmuş susam
- Pizza malzemesi olarak elimizde ne varsa sucuk, zeytin, mısır, biber, mantar vs vs kullanabilirsiniz
Simit Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese keyifli hafta sonu diliyorum. Hafta sonuna yakışır bir lezzet.
- Önce ılık su ve süt bir kaba koyulur. Üzerine maya ve şeker eklenip karıştırılır. Unun yarısı eklenip karıştırılır. Tereyağı ve tuz eklenir. Hamur toparlanana kadar un eklenip yoğurulur. Kabın üstü streçle kapatılıp bir saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur tekrar yoğurulup bezelere bölünür. Ben mandalina büyüklüğünde yaptım.
- Yuvarlanan bezeler üzerlerine bastırılarak biraz büyütülür fotoğrafda ayrıntılı paylaştım aşamalarını. Ortasına bir miktar kaşar peyniri rendesi koyulup kapatılır. Elimizle uçları sivri olucak şekilde yapılır, bütün bezeler bu şekilde yapılır.
- Bir kasenin içine 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı pekmez eklenerek karıştırılır. Bir kaba da susam koyulur. Bezeler önce pekmezli suya sonra da susama bulanır, tepsiye aralıklı dizilir. Pizzaların ekleme yeri altta olmalıdır.
- Bezelerin tam ortasından bıçakla çizik atılıp iyice açalım. Üstüne biraz domates sos sürüp içine elimizde hangi malzememiz varsa onu ekleyin. Fırını önceden 180 190 derecede ısıtın.
- (fırın ayarı değişebilir dikkatli pişirin) pizzalar fırına girmeden önce üzerlerine elinizle bastırın. Fırında yaklaşık 20 25 dakika kadar pişirin. Harika oldu tavsiye ederim muhakkak