Son Konu

sınavsız geçiş hakkında genel bilgi

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sınavsız geçiş nedir, sınavsız geçiş şartları, kimler sınavsız geçiş hakkından yararlanabilir

4702 sayılı Kanun gereğince mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacaklarınolanların istedikleri taktirde, bitirdikleri programın devamı özelliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, ilk olarak kendi mesleki ve teknik eğitim bölgesi içinde yer alan ya da bölgesi dışındaki iş yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirme işlemleri ÖSYM kadar yürütülecektir

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş (MSG), öğretim yılı sonunda sınavsız olarak önce genel yerleştirme, sonradan ek sipariş verme edinmek üzere iki kere uygulanacaktır Genel yerleştirmede sadece meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olanların yerleştirilmeleri yapılacaktır Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunu olmayan genel lise mezunları (fen lisesi, Anadolu lisesi vb) genel sipariş verme için iş yüksekokulları programları arasında seçim yapamayacaklardır

Ilave sıralama, sınavsız yerleştirme yapılan meslek yüksekokullarında evraklar tamamlandıktan sonra anlamsız kalan kontenjanlar için yapılacaktır Ek yerleştirmede meslek yüksekokulları programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylara öncelik tanınacak, kontenjanlar dolmazsa genel lise mezunlarından ÖSS sınavında 105,000 ve daha pozitif puan bölge adaylar yüksek puan alanlardan başlamak üzere yerleştirilebileceklerdir

SINAVSIZ GEÇİŞTEN YARARLANACAK MESLEK LİSELERİ

Milli Eğitim Bakanlığı'na Alt Bütün Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okul ve Kurumları

Endüstri Iş Lisesi
Teknik Lise
Anadolu Meslek Lisesi
Anadolu Teknik Lisesi
Mesleki Eğitim Merkezi
Kız Iş Lisesi
Meslek Lisesi
Kız Teknik Lisesi
Anadolu Kız Meslek Lisesi
Anadolu Iş Lisesi
Anadolu Kız Teknik Lisesi
Ticaret Iş Lisesi
Anadolu Mahalli İdareler Meslek Lisesi
Anadolu Ticaret Iş Lisesi
Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi
Anadolu Sekreterlik Iş Lisesi
Anadolu Otelcilik ve Turizm Iş Lisesi
Anadolu Irtibat Meslek Lisesi
Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi
Anadolu Ticaret Lisesi
Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
Mahalli İdareler Meslek Lisesi
Sekreterlik Meslek Lisesi

Fazla Programlı Lise (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim)
Açıköğretim Lisesi (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim)
İmam Konuşmacı Lisesi
Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ortopedik Engelliler Fazla Programlı Lise
İşitme Engelliler Çok Programlı Lise
Anadolu Sağlık Durumu Çok Programlı Lise

Diğer Bakanlıklara ve Kurumlara Tabi Iş Liseleri

Sıhhat Iş Lisesi
Spor Iş Lisesi
Meteoroloji Meslek Lisesi
Anadolu Meteoroloji Iş Lisesi
Ziraat Teknik Lisesi
Yargı Iş Lisesi