Son Konu

Sinir otunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sinir otu ve kekik karışımı ne işe yarar?

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
96
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sinir_otunun_bilinmeyen_faydalari_nelerdir_sinir_otu_ve_kekik_karisimi_ne_ise_yarar_1623334410_1156.jpg

Yaz kış her mevsim tüketilmesi gereken sinir otunun insan sağlığına birçok faydaları vardır. Özellikle ödem atmada yardımcı olur. Peki sinir otunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Yüzyıllardır tıbbi tedavilerde yapılan sinir otu ve kekik karışımının ne işe yaradığını biliyor musunuz? Sizler için sinir otu ve sinir otu ile kekik karışımına dair merak edilenleri araştırdık.

Damar otu, yara otu, çıban otu ve pişik otun olarak da bilinen sinir otu sulak alanlara yetişir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenen bu ot, önceden tüketildiğinde yıl boyu hastalanmayı engeller. İçeriğinde allantoin, kalsiyum, potasyum, çinko, fosfor, silisik asit, flavonlar, tanen, C ve K vitamini barındırır. Halk arasında sinir otu genellikle mide ağrılarına ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklar sırasında tüketilir. Bu ot, kozmetik ve dondurma endüstrisinin yanı sıra ilaç endüstrisinde de ham madde olarak kullanılır. Üst solunum yolu hastalıklarına karşı ıhlamurdan daha güçlüdür. Alternatif tıpta sıkça kullanılan sinir otu, inflamatuar ve antibakteriyel sayesinde bağışıklık sistemini temizler. 

SİNİR OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?
  • Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan apse, çıban ve dolama gibi ciddi cilt hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılır.
     
  • Bazı bölgelerde bu ota siğil otu denilmesinin nedeni siğil gibi cilt hasarlarına iyi gelir.
     
  • Bağırsaklarda biriken parazitler bir süre sonra taş ve kum oluşumuna neden olur. Ayrıca gaz sancılarına neden olan bu parazitleri vücuttan atmak için de uzmanlar bu otun çayını önerir. İdrar yolu ile bu parazitleri vücuttan atar.
     
  • Özellikle Ekim ve Şubat ayları arasında sıklıkla yaşanan üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Eylül ayından itibaren düzenli tüketildiğinde kış boyu bağışıklığı hastalıklara karışı korur. 
     
  • Öksürük, balgam, bronşit, nefes tıkanması gibi rahatsızlıkları gidermek için de tüketilen bu otun çayı göğsü yumuşatarak rahatsızlıklardan hasar almadan atlatılmasını destekler. 
     
  • Son yıllarda artan rahim ve rahim kanserinde yapılan araştırmalar sonucunda iyileştirici etkisi olduğu görülmüştür. 
     
  • Nasır, pişik ve böcek sokmalarında da kullanılır.
     
  • Kalp hastalıklarına neden olan damar tıkanıklığını önleyerek, kan seviyesini dengeler ve ani felç, inme gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltır.
     
  • Şeker hastalarının da rahatlıkla kullanabileceği bu ot uzman kontrolünde kullanılmalıdır. 
     
  • Ayrıca akne ve iltihaplı sivilce tedavisinde de sinir otu ile hazırlanan suyu tonik olarak kullanabilirsiniz. 
4g5UV_1584886559_0492.jpg

SİNİR OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Sinir otu kaynatma yolu ile değil demleme olarak hazırlanmalıdır. Önceden kaynatılmış 3 su bardağının içerisine iki tutam kurutulmuş sinir otu ekleyiniz. 15 dakika demlendikten sonra tüketebilirsiniz. 

SİNİR OTU VE KEKİK KARIŞIMI NE İŞE YARAR?

Sinir otu ve kekik hemen hemen aynı özellikleri gösterir. Bu yüzden karıştırılıp tüketilince çok güçlü bir ağrı kesici ve iltihap söktürücü olur. Anadolu topraklarında sıkça kullanılan bu otlar hem hastalıkları iyileştirir hem de hastalıkları engeller.Aynı zamanda cilt sağlığı içinde birebir faydası olan bu karışım kırışıklık ve yaşlanmayı önler. Kan dolaşımını hızlandırarak sivilce ve akne oluşumunu önler. Tonik olarak yüze uygulandığında cilt yüzeyindeki lekeleri gidererek gözeneklerin sıkışmasını sağlar. Ayrıca flavonoidler ve luteolitler maddeler sayesinde hücrelerin DNA'sını koruyarak mutasyona uğramalarını önler. Bu sayede kanser hastalıkların ortaya çıkmasını önler. Üst solunum yolu hastalıkları sonrası kalan kuru öksürüğü giderir. Karaciğer ve akciğerde biriken toksinleri idrar yolu ile atar. İçerdikleri güçlü K vitamini sayesinde kemik ve kasları güçlendirir. Sinir hücrelerini dengelemede güçlü olan bu karışım depresyon ve stresi gidererek gün içindeki yorgunluğa da iyi gelir. Besinler sonrası bağırsaklarda kalan toksinler ciddi hastalıklara zemin hazırlar. Karışım bağırsaklarda biriken parazitleri de atar.

2jO7B_1557315043_2404.png

SİNİR OTU VE KEKİK KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Bir çorba kaşığı kurutulmuş kekik

Bir çorba kaşığı kurutulmuş sinir otu

3 bardak su

Kaynayan suyun içerisine kekik ve sinir otunu ekleyin. Bir beş dakika bekledikten sonra süzgeçten geçirip tüketiniz. Dilerseniz içerisine bir çay kaşığı bal ya da limon ekleyebilirsiniz. 
 
Üst Alt