Son Konu

Sırt İnceltme Hareketleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Sırt İnceltme Egzersizleri,
Sırt İnceltme Hareketleri Nelerdir

Sırt İnceltmek İcin; Yuz aşağı duz bir şekilde yere uzanın Ellerinizi isterseniz cenenizin altına ya da hareketi rahatca yapmanıza yardımcı olacak şekilde serbestce yerleştirin Sırt kaslarınızı hareket ettirecek şekilde 30 35 derece yerden geriye doğru kalkın Ağırlaşıncaya, kendinizi taşıyamayıncaya kadar bu şekilde bekleyin Bu sırt ve karın kaslarınızı guclendirir, sırt ağrılarınızı daha azaltır ve sırt incinmelerinden sonra da onerilir Doktorunuz size bu hareketi onerdiyse mutlaka yapın

En kotu hareket: Ayakta bedeninizi sağa sola cevirerek, ses cıkartmasını sağlamak, esnetmek, zıplamak hatalıdır Bu goğus kafesinizin incinmesine, omur uzerinde baskı oluşmaısna veya yeni sırt ağrılarına neden olabilir

Sırt Şekillendiren Hareketler

imagessirtinceltmehareketleri5ad4da8442603

Sırt kaslarını yoğun olarak calıştırmaya yarayan bu egzersiz, ayrıca arka kol, arka omuz, arka bacak ve kalca kaslarını sıkılaştırmaya da yardımcı oluyor

1 Adım: Elinize 1,5 kiloluk ağırlıkları alın, ayaklarınızı kalca genişliğinde acıp dizlerinizi hafifce bukun

2 Adım: Kalcanızı dışarı cıkartın, ağırlığınız kalcanızda olsun Belin doğal cukurunu koruyun ve goğsunuzu biraz dışarı cıkartın Kalca kemiklerinizin aynı hizada olduğundan emin olun

3 Adım: Karın kaslarınızı sıkın, nefes alıp ellerinizi one doğru uzatın Nefes verirken ellerinizi arkaya, kalcanızın biraz ustune getirin ve tekrar ellerinizi one getirin

4 Adım: Bu hareketi uc set, 15 tekrar uygulayın Yeni başlıyorsanız bir set calışın

Üst Alt