Sırt zayıflatan Egzersizler
Sırt Şekillendiren hareket
Sırt Şekillendiren Hareketler nelerdir
Sırt İnceltmek İçin; Yüz aşağı düz bir şekilde yere uzanın Ellerinizi isterseniz çenenizin altına veya hareketi rahatça yapmanıza tezgâhtar olacak şekilde serbestçe yerleştirin Sırt kaslarınızı hareket ettirecek şekilde 30 35 derece yerden geriye kalkın Ağırlaşıncaya, kendinizi taşıyamayıncaya kadar bu şekilde bekleyin Bu sırt ve karın kaslarınızı güçlendirir, sırt ağrılarınızı daha azaltır ve sırt incinmelerinden daha sonra da önerilir Doktorunuz size bu hareketi önerdiyse mutlaka yapın
En kötü hareket: Ayakta bedeninizi sağa sola çevirerek, ses çıkartmasını temin etmek, esnetmek, zıplamak hatalıdır Bu göğüs kafesinizin incinmesine, omur üzerinde zorlama oluşmaısna ya da yeni sırt ağrılarına niçin olabilir
Sırt kaslarını yoğun olarak çalıştırmaya yarayan bu alıştırma, ayrıca arka kol, arka omuz, arkadaki ayak ve kalça kaslarını sıkılaştırmaya da asistan oluyor
2 Adım: Kalçanızı dışarı çıkartın, ağırlığınız kalçanızda olsun Belin doğal çukurunu koruyun ve göğsünüzü biraz dışarı çıkartın Kalça kemiklerinizin benzer hizada olduğundan belirli olun
3 Adım: Karın kaslarınızı sıkın, nefes alıp ellerinizi öne içten uzatın Nefes verirken ellerinizi arkaya, kalçanızın birazcık üstüne getirin ve bitmiş ellerinizi öne getirin
4 Adım: Bu hareketi üç set, 15 her tarafta uygulayın Yeni başlıyorsanız bir set çalışın