Genc kız ve erkeklerin ergenliğe girerken tanıştıkları ve uzun donem mucadele ettikleri sivilceler daha sonraları da pek cok kişinin kabusu haline gelmiştir
Sivilce sorununuz varsa direk benim denediğim işlemleri ve bir cildiye uzmanından aldığım konuyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istedim
Oncelikle cilt doktorumun bana ozellikle vurguladığı şeyi soyleyerek başlayalım konumuza Halk arasında kulaktan dolma bilgilerle uygulanan tıbbi bir kaynağı olmayan ceşitli malzemeleri lutfen cildinizde denemeyin!
Son zamanlarda ozellikle cok sık duyduğum soda ile yuz yıkamayı ise tavsiye bile etmiyor Bu nedenle sivilceli cildiniz icin her duyduğunuzu denemeye kalkmayın
Sivilcelerinizle başetmek icin once cildinizi tanımanız gerekirmiş Nasıl bir cilde sahipsiniz, yağlı cilt mi, kuru cilt mi yoksa karma cilt mi? Bunu belirlemek sivilce ile mucadelede oldukca onemliymiş
Yuzunuzu evde temizlemek istiyorsanız ilk tavsiye edilen urun hakiki gul suyu Ama oyle kıyıda koşede uc beş liraya satılan su ağırlıklı gul sularından değil Gercek gul suyu biraz pahalıdır Bu urunu bulmanız ve gece yatmadan once yuzunuzu pamuğa doktuğunuz gul suyu ile temizlemeniz sivilcelerinizin hic hoşuna gitmezmiş
Sabah akşam yuzunuzu kukurtlu sabun ile guzelce yıkayıp nemlendirici surmeniz iyi gelecektir Sivilce yapan gıdalardan uzak durmanız, dışarı cıkarken guneşten koruyucu yuz kremleri kullanmanız da yine doktorumun tavsiyeleri arasındadır
Evde sivilce tedavisi yapmak istiyorsanız mutlaka bir cildiye uzmanına gorunun Size vereceği karışımlar sayesinde sivilce derdiniz son bulacaktır emin olun
Benim doktorum yuzumdeki sivilceler ve sivilcelerin oluşturduğu ağır izler icin bir losyon ve bir de krem karışımı verdi Krem karışımı cilt derimin soyulmasını ve alttan temiz derinin cıkmasını sağladı losyon ise sivilcelerle mucadelede kazanan taraf olmamı sağladı