Genç kız ve erkeklerin ergenliğe girerken tanıştıkları ve uzun dönem uğraş ettikleri sivilceler daha sonraları da o kadar çok kişinin kabusu haline gelmiştir
Sivilce sorununuz varsa sırık benim denediğim işlemleri ve bir dermatoloji uzmanından aldığım konuyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istedim
Ilk Önce deri doktorumun bana özellikle vurguladığı şeyi söyleyerek başlayalım konumuza Ahali aralarında kulaktan dolma bilgilerle uygulanan tıbbi bir kaynağı olmayan çeşitli malzemeleri lütfen cildinizde denemeyin!
Son zamanlarda bilhassa çok sık duyduğum soda ile yüz yıkamayı ise nasihat bile etmiyor bu nedenle sivilceli cildiniz için her duyduğunuzu denemeye kalkmayın
Sivilcelerinizle başetmek için önce cildinizi tanımanız gerekirmiş Nasıl bir cilde sahipsiniz, yağlı deri mi, kuru deri mi yoksa karma deri mi? Bunu atamak sivilce ile mücadelede oldukça önemliymiş
Yüzünüzü evde arındırmak istiyorsanız ilk tavsiye edilen ürün reel gül suyu Lakin böylece kıyıda köşede üç beş liraya satılan su ağırlıklı gül sularından yok Gerçek gül suyu azıcık pahalıdır Bu ürünü bulmanız ve gece yatmadan önce yüzünüzü pamuğa döktüğünüz gül suyu ile temizlemeniz sivilcelerinizin hiç hoşuna gitmezmiş
Sabahleyin akşam yüzünüzü kükürtlü sabun ile dürüstçe yıkayıp nemlendirici sürmeniz iyi gelecektir Sivilce yapan gıdalardan uzaktan durmanız, dışarı çıkarken güneşten koruyucu yüz kremleri kullanmanız da tekrar doktorumun tavsiyeleri arasındadır
Evde sivilce tedavisi gerçekleştirmek istiyorsanız mutlaka bir dermatoloji uzmanına görünün Size vereceği karışımlar doğruca sivilce derdiniz son bulacaktır kesin olun
Benim doktorum yüzümdeki sivilceler ve sivilcelerin oluşturduğu ağır izler için bir losyon ve bir de krem karışımı verdi Krem karışımı deri derimin soyulmasını ve alttan temiz derinin çıkmasını sağladı losyon ise sivilcelerle mücadelede kazanan taraf olmamı sağladı *