Slayt yapma becerilerinizi geliştirerek elinizde bulunan verileri bir topluluğa veya kuruma daha iyi bir şekilde anlatabilirsiniz. Slayt nasıl yapılır? Slayt programları neler? 2020 yılında en iyi slayt programı hangisi? gibi merak edilen tüm bu soruların cevabı için Slayt Hazırlama Rehberi ile sizlerin karşındayız.
Slayt nasıl yapılır? – Slayt Hazırlama Rehberi
Sunum hazırlamanın temel gereksinimlerinden araştırma tekniklerini geliştirmektir. DuckduckGo, Yandex ve Google gibi arama motorlarından yararlanarak slayt içeriğinizi hazırlayabilirsiniz. Ardından Microsoft PowerPoint kullanacaksanız aşağıdaki adımları takip edin.
Programı açtıktan sonra siyah kutucuk içerisinde bulunan Dosya sekmesine tıklayın. Ardından kullanmak istediğiniz temayı seçmek için yeşil kutucuğun içerisindeki alanı kullanın.
Kullanacağınız temayı belirledikten sonra Slayt nasıl yapılır? kısmında ilk aşamayı tamamlıyorsunuz. Mavi kutucuk içerisinde bulunan Ekle sekmesine tıklayarak fotoğraf, video, müzik, infografik, tablo gibi birçok seçeneğe hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Slayta yeni sayfa eklemek için solda bulunan sayfaya sağ tıklayarak Yeni Slayt seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Yeni sayfa ekledikten sonra isterseniz Tasarım sekmesi üzerinden şablonunuzun haricinde bir sayfa tasarımı seçebilirsiniz.
Yeni Slayt seçeneğinin altında bulunan Düzen seçeneği sayesinde sayfanın yerleşimini hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. Bu sayede kullanacağınız materyalleri daha nizami bir şekilde yerleştirebilir, açıklama satırlarınızı daha hızlı özelleştirebilirsiniz.
Temel işlemlerin haricinde sunumunuzda kullanmak istediğiniz materyallere göre sayfa sayısını ve düzeni belirledikten sonra içeriğinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. PowerPoint haricinde Google Slides ile de hızlı bir şekilde slayt hazırlayabilirsiniz. Böylece Slayt nasıl yapılır? sorusunu cevaplamış olduk.
Slayt Programları – En iyi slayt programı hangisi?
Slayt yapma denildiğinde akıllara Microsoft PowerPoint geliyor olsa da, çeşitli alternatifler bulunuyor. Herhangi bir program yüklemeden tamamen internet üzerinden slayt hazırlama imkanı sunan Google Slides son zamanda oldukça popüler. Bunun yanı sıra Google Slides, Apple Keynote, Slidedog ve Visme gibi programlar ile slayt hazırlama evrelerini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca Prezi, Zoho ve Clideo gibi web sitelerinden yararlanabilirsiniz.
En iyi slayt programı hangisi? Yıllardır devam eden alışkanlıklar nedeniyle bu soruya genelde PowerPoint cevabı veriliyor. Ancak, Google Slides ve Mac kullanıcıları için Apple Keynote yenilikçi özellikleri ile dikkat çekiyor.
Microsoft Office lisansınız yoksa alternatif olarak Google Slides’ı tercih etmeniz birçok konuda avantaj sağlayacaktır. Google Slides ücretsiz olarak sunulan bir özellik olduğu ve birçok kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı için Office ürünlerine göre daha fazla avantaja sahip.
Slayt hazırlamanın püf noktaları nelerdir?
Slayt hazırlarken yapmanız gereken şeylerden en önemlisi görselliğe önem vermektir. Araştırdığınız konuda bulduğunuz infografik, grafik ve çeşitçi fotoğrafları dinleyiciyi sıkmayacak şekilde slayta eklemelisiniz.
Yapacağınız sunum için belli bir zaman aralığı yoksa araştırdığınız konunun derinliğine göre slaytın sayfa sayısını hesaplamalı ve her sayfa için kendinize belli bir süre belirlemelisiniz. Ayrıca anlatımı yapılacak konuya göre slayt temanızı belirlemeniz dinleyicinin slayt ekranına daha iyi konsantre olmasını sağlayacaktır.
PowerPoint veya benzeri slayt yapma programı kullanıyorsanız sunum yapacağınız bilgisayarda hangi sürümün olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde slayt konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Bu sebepten dolayı her yerden erişilebilir olan slayt hazırlama sitelerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Slayt süresi yapılacak işe göre değişmek ile beraber ortalama 20 dakikalık süre hem dinleyiciler hem de sizin için iyi olacaktır. Slayt nasıl yapılır? En iyi slayt programı gibi sorulara cevap verdiğimiz bu rehberi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…