Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket toz krem şanti
- 3 paket vanilin
- 1 paket sıvı krema (yarı çırpılmış)
- 100 gram fındık
- 100 gram badem
- 100 gram ceviz
- 2 paket bitter çikolata
- 1 tutam toz antep fıstığı
- 1 tutam hindistan cevizi
- 1 tutam nar taneleri
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü büyük bir tencerede kaynama noktasına gelmeden, yalnızca ısıtın ve ocaktan alın.
- Sütün içine evvel şekeri koyup eriyene kadar çırpın.
- Ilık duruma gelen şekerli süte toz krem şantiyi çırparak azar azar yedirin, son olarak 2 vanilini ekleyip şerbeti hazır hale getirin.
- Ceviz ve fındıkları ocakta hafif renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurun ve robottan çekip kenarda bekletin.
- Güllaç yapraklarının, şerbetin tamamının sığabileceği bir tepsinin tabanına kepçeyle şerbet koyun ve birinci 2-3 güllaç yaprağını üstlerinden şerbet vererek tepsiye yerleştirin.
- Bu etapta güllaç yapraklarını tepsiye sığdırmak için elinizle kırabilirsiniz.
- İlk 2-3 katın akabinde ceviz, fındık karışımını serpiştirip öteki katlara gecin, tek bir kat halinde de yapabilirsiniz.
- Kalan güllaç yapraklarını yeniden şerbetleyerek tepsiye yerleştirin,üzerini kepçeyle hafif bastırıp düzleyin.
- Tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 4-8 saat ortası dinlendirin.
- Güllaç yapraklarında kuru yer kalmadığına emin olun.
- Şerbetiniz artarsa buzdolabında servis ederken kullanmak için saklayabilirsiniz, yada benim yaptığım üzere sıvı kremayı, 1 vanillin ile yarı çırparak dökebilirsiniz.
- Güllacın üzerinde kullanacağınız çikolataları da birebir vakitte derin dondurucuda bekletin.
- Servis etmeden evvel çikolataları ufak kesimlere kırıp mutfak robotundan çekip, iri taneli toz haline getirin.
- Çikolatayı güllacın üzerine serpmeden tatlıyı dilimleyin, üzerini çikolata ile kaplayın (ben unuttum maalesef o yüzden hal bozukluğu oluyor) her dilimi dilerseniz fındık, fıstık ve nar taneleri ile süsleyip servis edin.
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı