Son Konu

Söğürme

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Söğürme Tarifi İçin Malzemeler

*67 adet patlıcan
*1 adet soğan
*34 adet yeşilbiber
*1 adet kapya biber
*3 adet domates
*23 diş sarımsak
*Bir tutam maydanoz
*Zeytinyağı yada sıvı yağ ( miktarı damak tadına göre ayarlanır, ben göz kararı kullandım )
*Tuz
*Pulbiber

*
Söğürme Tarifi Yapılışı
Bugün sizlerle harika bir tarif paylaşmak istiyorum, yazın çok yaptığımız harika bir lezzet, genellikle bilinir ama bende kendi tarifimi paylaşmak istedim, günün her öğününde yenebilecek çok kolay ve muhteşem bir yemek, eğer közlenmiş patlıcan seviyorsanız mutlaka denemelisiniz
Gelelim tarife, öncelikle patlıcanları közleyip soyalım ve doğrayalım bir kenara alalım Ben patlıcanı fırında közlemeyi sevmiyorum ocakta közlüyorum, sizde nasıl seviyorsanız o şekilde közleyebilirsiniz Tavaya yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyarak ocağa alalım kavurmaya başlayalım, soğanlar biraz kavrulunca üzerine ince ince doğranmış yeşil biber, kapya biber ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edelim, kavrulan harcımıza küp küp doğranmış domates, tuz ve pulbiberi ekleyerek domatesler suyunu çekene kadar pişirip en son üzerine maydanoz ve közlenmiş patlıcanı da ekleyerek 45 dakika kadar da bu şekilde pişirip ocaktan alalım ve servis edelim Ben arada yeşilbiberleri ve kapya biberide közlüyorum bu kez közlemedim isterseniz bu şekilde de yapabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Üst Alt