bilgiliadam
Yeni Üye
Soz İle İlgili Guzel Sozler
Doğruluğunu tam bilmediğin bir sozu soylemeSadi
Esenlik ve huzur on kısım ise, dokuzu susmaktır HzOmer ra
Eskiler, daha sonradan gelecek olanlara, soylenmedik bir soz bırakmadılar Beydeba
Guzel soz, sadakadır Hadisi Şerif
Guzel sozler petekten damla damla sızan bala benzer, insanın ruhuna tat verir Hz Suleyman as
Her bildiğini soyleme, her soylediğini bil Clavdius
Her soylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu soylemek doğru değildir Bediuzzaman
İki şey insanı cileden cıkarır: Soylenecek yerde susmak, susacak yerde soylemek Sadi
İnce sozler keskin kılıca benzer Kalkanın yoksa geri dur Mevlana
İnsan yalnız sozle insandır ve yalnız sozle bağlanırız birbirimize Montaigne
Konuşmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattır Nehai
Kotu soz soyleyenin ağzının kibarlıkla kapatmak gerekir La Rochefoucauld
Kuru kaşık ağza, kuru soz kulağa yakışmaz Kaşgarlı Mahmut
Kucuk adamların ağzından cıkan butun sozler sacmadır; eğer bunları soyleyen buyuk bir adam olsaydı nefis sozler olurdu Moliere
Marifet, konuşmaktan cok sukutta bulunur Darani
Ne soyleyeyim diye başta duşunmek; nicin soyledim diye sonunda pişman olmaktan iyidir Sadi
Soylemediğin sozu soyleyebilirsin fakat, soylediğini gizleyemezsin Feriduddin Attar
Soz ola kestire başı, Soz ola kestire savaşı, Soz ola ağulu aşı, Bal ile yağ eder bir soz Yunus Emre
Soz vermek borclanmak demektir Hadisi Şerif
Soz soylemeyi oğrenmek, kılıc kullanmayı oğrenmekten zordur Ahmed İbşihi
Sozun gumuş ise sukutun altındır HzSuleyman as
Sozunu tesir edeceğini bildiğin zaman soyle Sadi
Susmak, kişinin kotu soz soylemesini engelleyerek onu kibar kılar William Faulkner
Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır Konficyus
Tatlı soz soyleyen, kotu soz işitmez Firdevsi
Tek bir kelime, bize, karşımızdakinin akıllı mı, aptal mı olduğunu gosterir Konficyus
Ya hayır soyle, ya sus Hadisi Şerif
Bela insanın sozu uzerine gelir Hadisi Şerif
Bir guzel soz soyleme sanatı varsa bir de guzel anlama ve dinleme sanatı vardır Epiktetos
Budur cihanda benim en beğendim meslek, Sozum odun gibi olsun, hakikat olsun tek M Akif Ersoy
Doğru sozu kimse sevmez Cheov
Doğruluğunu tam bilmediğin bir sozu soylemeSadi
Esenlik ve huzur on kısım ise, dokuzu susmaktır HzOmer ra
Eskiler, daha sonradan gelecek olanlara, soylenmedik bir soz bırakmadılar Beydeba
Guzel soz, sadakadır Hadisi Şerif
Guzel sozler petekten damla damla sızan bala benzer, insanın ruhuna tat verir Hz Suleyman as
Her bildiğini soyleme, her soylediğini bil Clavdius
Her soylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu soylemek doğru değildir Bediuzzaman
İki şey insanı cileden cıkarır: Soylenecek yerde susmak, susacak yerde soylemek Sadi
İnce sozler keskin kılıca benzer Kalkanın yoksa geri dur Mevlana
İnsan yalnız sozle insandır ve yalnız sozle bağlanırız birbirimize Montaigne
Konuşmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattır Nehai
Kotu soz soyleyenin ağzının kibarlıkla kapatmak gerekir La Rochefoucauld
Kuru kaşık ağza, kuru soz kulağa yakışmaz Kaşgarlı Mahmut
Kucuk adamların ağzından cıkan butun sozler sacmadır; eğer bunları soyleyen buyuk bir adam olsaydı nefis sozler olurdu Moliere
Marifet, konuşmaktan cok sukutta bulunur Darani
Ne soyleyeyim diye başta duşunmek; nicin soyledim diye sonunda pişman olmaktan iyidir Sadi
Soylemediğin sozu soyleyebilirsin fakat, soylediğini gizleyemezsin Feriduddin Attar
Soz ola kestire başı, Soz ola kestire savaşı, Soz ola ağulu aşı, Bal ile yağ eder bir soz Yunus Emre
Soz vermek borclanmak demektir Hadisi Şerif
Soz soylemeyi oğrenmek, kılıc kullanmayı oğrenmekten zordur Ahmed İbşihi
Sozun gumuş ise sukutun altındır HzSuleyman as
Sozunu tesir edeceğini bildiğin zaman soyle Sadi
Susmak, kişinin kotu soz soylemesini engelleyerek onu kibar kılar William Faulkner
Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır Konficyus
Tatlı soz soyleyen, kotu soz işitmez Firdevsi
Tek bir kelime, bize, karşımızdakinin akıllı mı, aptal mı olduğunu gosterir Konficyus
Ya hayır soyle, ya sus Hadisi Şerif
Bela insanın sozu uzerine gelir Hadisi Şerif
Bir guzel soz soyleme sanatı varsa bir de guzel anlama ve dinleme sanatı vardır Epiktetos
Budur cihanda benim en beğendim meslek, Sozum odun gibi olsun, hakikat olsun tek M Akif Ersoy
Doğru sozu kimse sevmez Cheov