Son Konu

Steve Wozniak Kimdir ?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Stephen Gary WozniakHakkındaStephen Gary Wozniak
(11081950)11081950 (yaşı 67)
San Jose, Kaliforniya, ABDİkametSan Francisco, Kaliforniya, ABDMeslekİş AdamıAktif Yıllar1970BurcuBaşakEşiJanet HillBoyu175 cmKilosu120 kgSteve Wozniak 11 Ağustos 1950’de Kaliforniya – San Jose’de doğmuştur Cocukken, voltmetre, jambon radyosu, hesap makinesi gibi ev yapımı cihazlar uretmeye calışan unlu muhendis, buna rağmen rutin eğitim soz konusu olduğunda cok sıkılıyordur Colorado Universitesi’nden sonra Kaliforniya Universitesi’ne giren Steve Wozniak, 1971’de Steve Jobs’la tanıştı İkisi de aynı tutkuyla beslendiğinden, Jobs’la buyuk bir bağ kuran unlu muhendis, elektronik dunyasında kişisel bilgisayarlara olan talebin artmaya başlamasına tanık oldu
Kendi başına bir bilgisayar alamadığı icin, bir bilgisayar yapmaya karar veren Steve Wozniak, donanım, devre kartı tasarımları ve işletim sistemini tek başına tasarladı Wozniak tarafından uretilen bilgisayar performans acısından bilindiği gibi, piyasadaki Altair’den daha fazla işlem gercekleştirebilirdi Jobs’la birlikte Apple I bilgisayarını, aslında bilgisayarla ilgilenen elektronik hobi kullanıcılarından oluşan Palo Alto merkezli Homebrew Computer Club’a tanıtan unlu muhendis, Jobs’a da pazarlamayı devretmişti
Kişisel eşyalarını satan ve monte edilmiş baskılı devre kartlarının satışı başlayan ikili, monitorleri, elektronik cihazları ve bilgisayar oyunlarını satmadılar ve bu vesile ile 1300 dolar arttırdılar 1 Nisan 1976’da Jobs ile birlikte Apple Computers’ı kuran Steve Wozniak, Apple Başkan Yardımcısı oldu Araştırma ve geliştirme kanadından sorumluydu
Apple I bilgisayarının başarısıyla Apple II başlıklı ikinci nesil Apple bilgisayarlarını tasarlayan Steve Wozniak ile beraber Apple II bilgisayar, seri uretilen ilk kişisel bilgisayarlardan biri haline geldi Zaman gectikce, Apple populer bir isim oldu ve buyuyerek bunyesine bircok farklı calışanı dahil etti 1980 yılında şirket 117 milyon ABD doları değerinde hisse değeri ile halka acıldı
6 Şubat 1987’de şirketten emekli olan Steve Wozniak, CL 9 adlı yeni bir şirket kurdu Şirket, ilk defa programlanabilir evrensel uzaktan kumandayı piyasaya sundu Uzun zamandan beri, oğretmenlerin oğrencinin hayatında oynadığı onemli rolu nedeniyle bir ilkokulda oğretim pozisyonu almak isteyen unlu muhendis, 2002 yılında Ripcord Networks Inc ve Danger Inc Yonetim Kurulu’na katıldı
yılında Utah, Salt Lake City’de veri depolama ve sunucu şirketi olan Fusionio tarafından baş bilim adamı olarak goreve alınan unlu muhendis, iki yıl sonra şirketin yonetim ekibinin bir parcasıydı
Steve Wozniak KitaplarıYazmış olduğu kitaplar şoyledir;
iWoz (2006)
IWoz: How I Invented the Personal Computer and Had Fun Along the Way (2007)
Leaders in Computing: Changing the Digital World (2019)
Steve Wozniak’ın aldığı Oduller1979’da ACM Grace Murray Hopper Odulune layık goruldu
2000 yılında Ulusal Mucitler Hall of Fame’e giren unlu muhendis, 2001’de 7 Yıllık Heinz Odulu’nu aldı 2019’de Amerikan İnsan Hakları Derneği tarafından Isaac Asimov Bilim Odulu’ne layık goruldu
Steve Wozniak’ın Kişisel Hayatı4 evlilik yapmıştır İlk evliliği 1976’da Alice Robertson ile yapılmış ve 1980’e kadar surmuştur Daha sonra 19811987 yılları arasında Candice Clark ile evli kalan unlu isim, 19902004 yılları arasında ise Suzanne Mulkern ile evli kalmıştır
Unlu muhendis, 2008 yılında evlendiği Janet Hill ile beraberdir

Üst Alt