2019 STS 1Aşama Başvuruları 30 Ocak 2019'de Başladı
2019 Yurtdışı Yuksekoğretim Diplomaları Denklik Yonetmeliği Uyarınca Yapılacak Olan Seviye Tespit Sınavı (STS) 1Aşama Başvuruları
images2019sts1asamabasvurulari5afe3ab1b3698
Yurtdışı Yuksekoğretim Diplomaları Denklik Yonetmeliği uyarınca yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı (STS), Yuksekoğretim Kurulu (YOK) ile Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından yapılacaktır
STSye, yurt dışında lisans duzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak uzere Yuksekoğretim Kuruluna başvuran ve STSye girmesine karar verilen adaylar başvurabilir
2019 STSde YOK tarafından sınav yapılacak alanlar
Beden Eğitimi ve Spor, Biyoloji, Diş Hekimliği, Fizik, Hukuk, İktisat, İletişim, İşletme, Kamu Yonetimi, Kimya, Matematik, TurkceTurk Dili ve Edebiyatı, Muhendislik, Mimarlık, Tarih, Uluslararası İlişkiler, Veterinerlik ve Diğer
2019STSde OSYM tarafından sınav yapılacak alanlar: Oğretmenlik Meslek Bilgisi ve Tıp
YOK tarafından sınav yapılacak alanlarda STSye başvurular, 1 Aşama sınavı icin 30 Ocak10 Şubat 2019 tarihleri arasında, 2 Aşama sınavı icin 1928 Mart 2019 tarihleri arasındadır
OSYM tarafından sınav yapılacak alanlarda STSye başvurular, 1 Aşama sınavı icin 30 Ocak8 Şubat 2019 tarihleri arasında, 2 Aşama sınavı icin 211 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacaktır
STS'ye başvuracak adaylar; 2019STS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna OSYM'nin ÃSYM:::TC Ãlçme, Seçme ve YerleÅtirme Merkezi ile YOKun Yuksekoğretim Kurulu Ana Sayfa İnternet adresinden başvuru tarihleri icerisinde ulaşabilirler Kılavuz basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır
OSYM tarafından yapılacak sınavların 1 Aşaması 11 Mart 2019 tarihinde, 2 Aşaması 27 Mayıs 2019 tarihinde Ankarada yapılacaktır YOK tarafından yapılacak sınavların 1 ve 2 Aşamasına ait tarih ve sınav yeri bilgileri STS Kılavuzunda belirtilmiştir
Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ait ayrıntılı bilgi 2019STS Kılavuzundan edinilebilir