Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 5 adet yufka
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı soda
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
Su Böreği Tadında Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben bu tanım için paketli yufkaları kullanıyorum. Birinci evvel yumurta ve yoğurdu uygun bir kaba alıp uygunca çırpıyoruz.
- Daha sonra içine sıvı yağ, sütü ve sodayı sırasıyla ekleyip karıştıyoruz. Sosumuz hazır.
- Daha sonra yufkaları paketinden çıkarıp denetim ediyoruz en alt ve üste koyacağımız yufkaların sağlam olması kıymetli.
- İlk yufkamızı tabanını yağladığımız 32 cm çapındaki yuvarlak tepsimize koyuyoruz.
- Üzerine sosu her yerine gelecek formda çoka kaçmadan kaşık yardımızla döküyoruz.
- Daha sonra ikinci yufkayı sosun içine batırıp çıkarıyoruz ve yavaşça süzdürüyoruz ve alt tabanın üzerine seriyoruz.
- Üzerine peynirli karışımımızın yarısını ekliyoruz ve öbür iki katıda birebir formda yapıyoruz, en üst katı koymadan evvel tepsiye nazaran fazlalıklarını kesip en üst kısma koyacağımız yufkanın altına seriyoruz. Ziyan etmiyoruz.
- Daha sonra kalan son yufkamızı da tepsiye yerleştirip kalan sosu üzerine döküyoruz dilimleyip 200 derece fırında birinci evvel hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra ocağı 180′ e alıp düzgünce pişiriyoruz ki çiğ kalmasın.
- Piştikten sonra üzerine hafif nemli bir bez örtmenizi tavsiye ederim daha yumuşak oluyor.
- Lezzeti dayanılmaz umarım sizde beğenirsiniz. İç dolgusu olarak farklı materyallerde kullanabilirsiniz.