Y yasuo Yeni Üye Katılım 14 Şub 2021 Mesajlar 84,876 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Ara 2023 #1 Susamlı, Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı un 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 100 gram margarin yahut tereyağı 2 yemek kaşığı susam 1 su bardağı pekmez(hangisi olursa) 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı sıcak su Susamlı, Pekmezli Un Helvası Tanımı Yapılışı Sıvı yağ margarin, susam ve unu yapışmaz bir tencereye koyup kısık ateşte unun rengi dönene kadar yaklaşık 10 dakika kavuruyoruz. Üzerine pekmezi, şeker ve kaynar suyu koyup, iki, üç dakika yedire, yedire pişiriyoruz. Kıvam alınca ocağımızı kapatalım, ben dondurma kaşığı ile servis tabağına koydum, siz istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Susamlı, Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı un 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 100 gram margarin yahut tereyağı 2 yemek kaşığı susam 1 su bardağı pekmez(hangisi olursa) 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı sıcak su Susamlı, Pekmezli Un Helvası Tanımı Yapılışı Sıvı yağ margarin, susam ve unu yapışmaz bir tencereye koyup kısık ateşte unun rengi dönene kadar yaklaşık 10 dakika kavuruyoruz. Üzerine pekmezi, şeker ve kaynar suyu koyup, iki, üç dakika yedire, yedire pişiriyoruz. Kıvam alınca ocağımızı kapatalım, ben dondurma kaşığı ile servis tabağına koydum, siz istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin