B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Ara 2023 #1 Susmakla İlgili Guzel Sozler, susmak ilgili sozler, susmak hakkında sozler Susmak, kişinin kotu soz soylemesini engelleyerek onu kibar kılar William Faulkner Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır Konficyus Sozun gumuş ise sukutun altındır Tek bir kelime, bize, karşımızdakinin akıllı mı, aptal mı olduğunu gosterir Konficyus Ya hayır soyle, ya sus Hadisi Şerif Bela insanın sozu uzerine gelir Hadisi Şerif Bir guzel soz soyleme sanatı varsa bir de guzel anlama ve dinleme sanatı vardır Epiktetos Budur cihanda benim en beğendim meslek, Sozum odun gibi olsun, hakikat olsun tek M Akif Ersoy Doğru sozu kimse sevmez Cheov Doğruluğunu tam bilmediğin bir sozu soyleme Sadi Esenlik ve huzur on kısım ise, dokuzu susmaktır Hz Omer ra Eskiler, daha sonradan gelecek olanlara, soylenmedik bir soz bırakmadılar Beydeba Her bildiğini soyleme, her soylediğini bil Clavdius Her soylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu soylemek doğru değildir Bediuzzaman İki şey insanı cileden cıkarır: Soylenecek yerde susmak, susacak yerde soylemek Sadi İnce sozler keskin kılıca benzer Kalkanın yoksa geri dur Mevlana İnsan yalnız sozle insandır ve yalnız sozle bağlanırız birbirimize Montaigne Konuşmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattır Nehai Kotu soz soyleyenin ağzının kibarlıkla kapatmak gerekir La Rochefoucauld Kuru kaşık ağza, kuru soz kulağa yakışmaz Kaşgarlı Mahmut Kucuk adamların ağzından cıkan butun sozler sacmadır; eğer bunları soyleyen buyuk bir adam olsaydı nefis sozler olurdu Moliere Marifet, konuşmaktan cok sukutta bulunur Darani Ne soyleyeyim diye başta duşunmek; nicin soyledim diye sonunda pişman olmaktan iyidir Sadi Soylemediğin sozu soyleyebilirsin fakat, soylediğini gizleyemezsin Feriduddin Attar Soz ola kestire başı, Soz ola kestire savaşı, Soz ola ağulu aşı, Bal ile yağ eder bir soz Yunus Emre Soz vermek borclanmak demektir Hadisi Şerif Soz soylemeyi oğrenmek, kılıc kullanmayı oğrenmekten zordur Ahmed İbşihi Sozunu tesir edeceğini bildiğin zaman soyle Sadi
Susmakla İlgili Guzel Sozler, susmak ilgili sozler, susmak hakkında sozler Susmak, kişinin kotu soz soylemesini engelleyerek onu kibar kılar William Faulkner Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır Konficyus Sozun gumuş ise sukutun altındır Tek bir kelime, bize, karşımızdakinin akıllı mı, aptal mı olduğunu gosterir Konficyus Ya hayır soyle, ya sus Hadisi Şerif Bela insanın sozu uzerine gelir Hadisi Şerif Bir guzel soz soyleme sanatı varsa bir de guzel anlama ve dinleme sanatı vardır Epiktetos Budur cihanda benim en beğendim meslek, Sozum odun gibi olsun, hakikat olsun tek M Akif Ersoy Doğru sozu kimse sevmez Cheov Doğruluğunu tam bilmediğin bir sozu soyleme Sadi Esenlik ve huzur on kısım ise, dokuzu susmaktır Hz Omer ra Eskiler, daha sonradan gelecek olanlara, soylenmedik bir soz bırakmadılar Beydeba Her bildiğini soyleme, her soylediğini bil Clavdius Her soylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu soylemek doğru değildir Bediuzzaman İki şey insanı cileden cıkarır: Soylenecek yerde susmak, susacak yerde soylemek Sadi İnce sozler keskin kılıca benzer Kalkanın yoksa geri dur Mevlana İnsan yalnız sozle insandır ve yalnız sozle bağlanırız birbirimize Montaigne Konuşmak ihtiyac olabilir, ama susmak bir sanattır Nehai Kotu soz soyleyenin ağzının kibarlıkla kapatmak gerekir La Rochefoucauld Kuru kaşık ağza, kuru soz kulağa yakışmaz Kaşgarlı Mahmut Kucuk adamların ağzından cıkan butun sozler sacmadır; eğer bunları soyleyen buyuk bir adam olsaydı nefis sozler olurdu Moliere Marifet, konuşmaktan cok sukutta bulunur Darani Ne soyleyeyim diye başta duşunmek; nicin soyledim diye sonunda pişman olmaktan iyidir Sadi Soylemediğin sozu soyleyebilirsin fakat, soylediğini gizleyemezsin Feriduddin Attar Soz ola kestire başı, Soz ola kestire savaşı, Soz ola ağulu aşı, Bal ile yağ eder bir soz Yunus Emre Soz vermek borclanmak demektir Hadisi Şerif Soz soylemeyi oğrenmek, kılıc kullanmayı oğrenmekten zordur Ahmed İbşihi Sozunu tesir edeceğini bildiğin zaman soyle Sadi