Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler
Pancake için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 100 ml krema
- 100 ml labne
- 1 paket kremşanti ( toz haliyle kullanılacak )
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket vanilya
- 80 gram bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
Süt Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç kremayı hazırlayalım gerekli malzemeleri uygun bir kap içerisinde katılaşana kadar mikserle çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- Pancake için gerekli tüm malzemeleri mikser ile homajen kıvama gelene kadar çırpalım. (hamurun kıvamı çok yoğun yada çok sıvı olmasın. )
- Krep tavasını ısıtalım birer yemek kaşığı olacak şekilde dökelim ki pancakeklerimiz eşit olsun.
- Orta ateşli ocakta pişirelim. Biraz göz göz olunca spatula yardımıyla ters çevirip biraz daha pişirelim.
- Hamurumuz bitene kadar aynı işleme devam edelim.
- Pancakeklerimiz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığımız kremadan birinin içine bir tatlı kaşığı dolusu koyup ikinci pankeki üzerine kapatalım hafif bastıralımki kreması kendiliğinde hertarafına eşit yayılsın.
- Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir tarafını batırıp uygun bir tepsiye alalım. ( tepsinin altına yağlı kağıt sererseniz çikolatalarınızı yapışmadan daha rahat kaldırabilirsiniz. )
- Ben direk 10 dk kadar dondurucuya koyuyorum çikolata kısmı donunca alıp servis tabağına yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırıyorum istediğiniz zaman ordan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.