Son Konu

Süt Burger

dagcı

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sut-burger.jpg

Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler

Pancake için;
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
Labneli krema için;
  • 100 ml krema
  • 100 ml labne
  • 1 paket kremşanti ( toz haliyle kullanılacak )
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gram sütlü çikolata

Süt Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç kremayı hazırlayalım gerekli malzemeleri uygun bir kap içerisinde katılaşana kadar mikserle çırpalım buzdolabına kaldıralım.
  2. Pancake için gerekli tüm malzemeleri mikser ile homajen kıvama gelene kadar çırpalım. (hamurun kıvamı çok yoğun yada çok sıvı olmasın. )
  3. Krep tavasını ısıtalım birer yemek kaşığı olacak şekilde dökelim ki pancakeklerimiz eşit olsun.
  4. Orta ateşli ocakta pişirelim. Biraz göz göz olunca spatula yardımıyla ters çevirip biraz daha pişirelim.
  5. Hamurumuz bitene kadar aynı işleme devam edelim.
  6. Pancakeklerimiz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığımız kremadan birinin içine bir tatlı kaşığı dolusu koyup ikinci pankeki üzerine kapatalım hafif bastıralımki kreması kendiliğinde hertarafına eşit yayılsın.
  7. Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir tarafını batırıp uygun bir tepsiye alalım. ( tepsinin altına yağlı kağıt sererseniz çikolatalarınızı yapışmadan daha rahat kaldırabilirsiniz. )
  8. Ben direk 10 dk kadar dondurucuya koyuyorum çikolata kısmı donunca alıp servis tabağına yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırıyorum istediğiniz zaman ordan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Süt Burger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt