Süt Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç kremayı hazırlayalım gerekli malzemeleri uygun bir kap içerisinde katılaşana kadar mikserle çırpalım buzdolabına kaldıralım.
Pancake için gerekli tüm malzemeleri mikser ile homajen kıvama gelene kadar çırpalım. (hamurun kıvamı çok yoğun yada çok sıvı olmasın. )
Krep tavasını ısıtalım birer yemek kaşığı olacak şekilde dökelim ki pancakeklerimiz eşit olsun.
Orta ateşli ocakta pişirelim. Biraz göz göz olunca spatula yardımıyla ters çevirip biraz daha pişirelim.
Hamurumuz bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Pancakeklerimiz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığımız kremadan birinin içine bir tatlı kaşığı dolusu koyup ikinci pankeki üzerine kapatalım hafif bastıralımki kreması kendiliğinde hertarafına eşit yayılsın.
Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya bir tarafını batırıp uygun bir tepsiye alalım. ( tepsinin altına yağlı kağıt sererseniz çikolatalarınızı yapışmadan daha rahat kaldırabilirsiniz. )
Ben direk 10 dk kadar dondurucuya koyuyorum çikolata kısmı donunca alıp servis tabağına yerleştirdikten sonra buzdolabına kaldırıyorum istediğiniz zaman ordan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.