Son Konu

Süt Ürünlerini Buzdolabında Uzun Süre Saklamanın Yollarını Arayanların Dermanı Burada!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
46
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-0b4759355eb59b182472c679c872b93f2ce4a647.jpg


Süt eserleri her konutun vazgeçilmez besinleri ortasında yer alıyor lakin süt eserleri, kolay kolay bozulabilen eserler oldukları için saklama şartlarına ve son tüketim tarihlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Süt eserleri, ambalajları açılmadığı takdirde son tüketim tarihine kadar saklanabilir lakin ambalajını açtığınızda ve uygun halde saklayamadığınız durumlarda bu eserlerde mikroorganizmalar üremeye başlıyor. İstenmeyen mikroorganizmaların çoğalmasını önlemek ismine birinci adım olarak soğuk zinciri muhafazalı, eserin paketi açılır açılmaz kullanmayacağınız kısmını ayırmalı ve hava almayacak formda buzdolabında saklamalısınız. Sizlere süt eserlerini yanlışsız halde saklayabilmeniz için buna benzeri birtakım tüyolar hazırladık. Süt eserlerini bozulmadan daha uzun müddet nasıl saklayacağınızı merak ediyorsanız gelin, listemizi birlikte inceleyelim!


1. Yoğurdu hakikat biçimde koruma edin.




Yoğurt, çabucak hemen herkes tarafından sevilen süt eserlerinden biri. Yoğurdun ambalajı açıldıktan sonra besin bedelini kaybetmeden ülkü tüketim mühleti 1 hafta olsa da bu mühlet yaklaşık 2 haftaya kadar çıkarılabilir. Öteki tüm süt eserleri üzere yoğurdu da buzdolabında kapağa yakın raflarda değil ısının daha istikrarlı olduğu orta kısımlarda saklamanız gerekiyor. Kapağa yakın bir kısma yerleştirildiğinde daima açılan buzdolabı kapağı sebebiyle süt eserlerinin ısı değişiminden etkilenmesi kolaylaşacağı için bu üzere durumlarda yoğurdun bozulma mümkünlüğü artıyor.

2. Tereyağını streç sinemaya sarın.



Tereyağı, hava almaması gereken süt eserlerinden biri. Tuzsuz tereyağını streç sinemaya sarıp hava almayan bir kapta ve buzdolabında saklayarak kullanım ömrünü uzatabilirsiniz fakat tuzlu tereyağı için birebir şey geçerli değil. Tuzlu tereyağını hava almayan bir kapta, havanın sıcak olmadığı periyotlarda buzdolabına koymaya gerek kalmadan tezgâhın üzerinde uzun mühlet saklamanız mümkün. Şayet mutfağınız sıcaksa bu âlâ bir tercih olmayabilir ancak kurallar uygunsa tereyağını bu formda 3-4 hafta kadar bozulmadan saklayabilirsiniz.

3. Sert ya da yarı sert peynirleri ambalajında saklayın.



Cheddar ve parmesan üzere nem içeriği düşük peynirleri, sert ya da yarı sert peynirler olarak isimlendirebiliriz. Bu peynirleri kısa mühlet içinde tüketecekseniz ambalajında saklamanızda hiçbir sakınca yok lakin bu peynirleri uzun müddet koruma etmeniz gerekiyorsa bir yağlı kâğıt ve folyoya güzelce sarıp buzdolabının art kısımlarında saklayabilirsiniz.

4. Beyaz peyniri salamura suyunun içinde bekletin.



Beyaz peynirler, kendi suyuyla paketlenir ve bu salamura suyunun içerisinde uzun müddet bozulmadan saklanabilir. Şayet bu suyun içinde bekletmek istemezseniz peyniri bir streç sinemaya sarıp hava almadığından emin olmalısınız. Mozerellayı ise ambalajını açtıktan sonra plastik paketinde saklayıp en fazla 1 hafta içinde tüketmelisiniz.

5. Kaşar peynirini hava almayan bir kaba koyun.



Kaşar peyniri, mutlaka hava alması istenmeyen bir peynir çeşidi. Bu yüzden kaşar peynirinin paketini açtıktan sonra kalanını streç sinemaya sarıp hava almadığından emin olduğunuz bir kapta ve buzdolabında saklayabilirsiniz. Küflü biçimde satılan birtakım cinsleri olsa da bu eserlerin etiketini denetim etmeli, özel olarak bu formda satışa sunulmadığı hâlde küflendiğini fark ettiğiniz kaşar peynirlerini muhakkak tüketmemelisiniz.

6. Kremayı dondurabileceğinizi biliyor muydunuz?



Kremaların da tıpkı öbür süt eserleri üzere buzdolabının kapak kısmına yakın olmayan yerlerde saklanması gerekiyor. Kremayı plastik bir kapta uzun bir müddet buzdolabının serin kısmında saklayabilir ya da buzdolabınızın derin dondurucu kısmında plastik bir kap ya da buzdolabı poşeti kullanarak dondurabilirsiniz. Kremayı derin dondurucuda saklayıp uzun müddet kullanmanız mümkün.

7. Rendelenmiş peynirler için kilitli poşetler kullanın.



Rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirleriniz için en ülkü saklama prosedürü, kilitli poşetler. Hava almadığı takdirde, rendelenmiş ve dilimlenmiş peynirlerinizi 1 ya da 2 hafta kadar kilitli poşette kullanmaya devam edebilirsiniz. Şayet peynirlerinizi çabucak kullanmayacaksanız buzlukta 3 ay kadar müddetle saklayabilirsiniz.

8. Krem peyniri kapağı kapalı olarak saklayın.



Krem peynirin ambalajını açtıktan sonra porsiyonlara bölerek kullanmanız daha gerçek bir prosedür. Krem peynir kabında kalan porsiyonları ise kapağı daima kapalı olacak halde buzdolabının serin kısmında saklamanız değerli.
 
Üst Alt