M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Kas 2023 #1 Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller 6- 7 tane orta uzunluk domates 1, 5yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı yada katıyağ ben bazen sıvı yağ da kullanıyorum 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı süt ( isteğe bağlı) Üzeri için ; Rendelenmiş kaşar peyniri yahut kıtır ekmek Sütlü Domates Çorbası Tanımı Yapılışı Domateslerimizi yıkayıp ortadan bölüyoruz ve rondoya koyuyoruz. Tereyağımızı ve unumuzu kavurmaya başlıyoruz ,karamelize olduğu vakit üstüne çektiğimiz domateslerimizi ek ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra üstüne 1 litreye yakin suyumuzu ek ediyoruz katılık oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. 15 dakika daha kaynatıp içine yavaş yavaş sütümüzü ek ediyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Üstüne rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini yada çıtır ekmeklerinden serpiyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun hepinize elleriniz keder görmesin şimdiden.
Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller 6- 7 tane orta uzunluk domates 1, 5yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı yada katıyağ ben bazen sıvı yağ da kullanıyorum 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı süt ( isteğe bağlı) Üzeri için ; Rendelenmiş kaşar peyniri yahut kıtır ekmek Sütlü Domates Çorbası Tanımı Yapılışı Domateslerimizi yıkayıp ortadan bölüyoruz ve rondoya koyuyoruz. Tereyağımızı ve unumuzu kavurmaya başlıyoruz ,karamelize olduğu vakit üstüne çektiğimiz domateslerimizi ek ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra üstüne 1 litreye yakin suyumuzu ek ediyoruz katılık oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. 15 dakika daha kaynatıp içine yavaş yavaş sütümüzü ek ediyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Üstüne rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini yada çıtır ekmeklerinden serpiyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun hepinize elleriniz keder görmesin şimdiden.