G Garfield Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 171,000 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 May 2023 #1 Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık süt ( suyla da yapılabilir) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Alabildiği kadar un ( ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur) İç harcı için; 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı şekersiz de çok güzel tadı) Açmak için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerine sürmek için; Tereyağı Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle bir kapta kuru maya ile ılık süt birleştiriyoruz. Sonra diğer malzemeleri koyup yoğuruyoruz. Hamurumuzu 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bir kapta iç harç için tahin, şeker ve sıvı yağı karıştıralım. Mayalanan hamurumuzdan bezelere ayırıyoruz. Kendim beş bezeye ayırdım ama beze sayısı değişebilir. Her bezeyi açıp üzerine bir kapta hazırladığımız iç harcı sürüyoruz sonra rulo şeklinde sarıp yuvarlıyoruz bir tabağa alıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz. Bezelerimizi 15- 20 dk dinlendiriyoruz. Bezeleri tek tek alıp üzerine birazcık sıvı yağı damlatıp açalım çok ince olmasın. Orta ateşte ketelerimizi önlü arkalı pişiyoruz. Birazcık tereyağı gezdiriyoruz ketelerimizin üzerinden ve yemeğe hazır. Şimdiden afiyet olsun. Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık süt ( suyla da yapılabilir) 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Alabildiği kadar un ( ele yapışmayacak kadar yumuşak hamur) İç harcı için; 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı şekersiz de çok güzel tadı) Açmak için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerine sürmek için; Tereyağı Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle bir kapta kuru maya ile ılık süt birleştiriyoruz. Sonra diğer malzemeleri koyup yoğuruyoruz. Hamurumuzu 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Bir kapta iç harç için tahin, şeker ve sıvı yağı karıştıralım. Mayalanan hamurumuzdan bezelere ayırıyoruz. Kendim beş bezeye ayırdım ama beze sayısı değişebilir. Her bezeyi açıp üzerine bir kapta hazırladığımız iç harcı sürüyoruz sonra rulo şeklinde sarıp yuvarlıyoruz bir tabağa alıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz. Bezelerimizi 15- 20 dk dinlendiriyoruz. Bezeleri tek tek alıp üzerine birazcık sıvı yağı damlatıp açalım çok ince olmasın. Orta ateşte ketelerimizi önlü arkalı pişiyoruz. Birazcık tereyağı gezdiriyoruz ketelerimizin üzerinden ve yemeğe hazır. Şimdiden afiyet olsun. Tahinli Çörek Yada Kete Tarifi Fotoğraflı Yapılışı