M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 27 Kas 2023 #1 Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 2 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım Aldığı kadar un ( Ben tam buğday unu kullandım) İçine; İsteğe bağlı Lor peynir ve konut peynirini karıştırarak yapıyorum Maydanoz Üzeri için; Yumurta sarısı Çörek otu Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı Yumurta akı yoğurt tuz şeker ve yağı hamurumuzu yoğuracağımız kapımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip güzelce yoğuralım elimize bulaşmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuz dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım . Lor peynirimizi rendelediğimiz mesken peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozlarımızı öbür bir kapta karıştıralım. Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp açalım. İçine hazırladığımız peynir içini bir yemek kaşığı kadar açmış olduğumuz bezelere koyalım ve formunu yarım ay biçiminde verelim kapatalım. Üstüne de ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim. Birazda çörek oto serpelim. Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırında 20 25 dk pişirelim afiyet olsun
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 2 paket kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı kullandım Aldığı kadar un ( Ben tam buğday unu kullandım) İçine; İsteğe bağlı Lor peynir ve konut peynirini karıştırarak yapıyorum Maydanoz Üzeri için; Yumurta sarısı Çörek otu Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı Yumurta akı yoğurt tuz şeker ve yağı hamurumuzu yoğuracağımız kapımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz. Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip güzelce yoğuralım elimize bulaşmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz ve hamurumuz dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım . Lor peynirimizi rendelediğimiz mesken peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozlarımızı öbür bir kapta karıştıralım. Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp açalım. İçine hazırladığımız peynir içini bir yemek kaşığı kadar açmış olduğumuz bezelere koyalım ve formunu yarım ay biçiminde verelim kapatalım. Üstüne de ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim. Birazda çörek oto serpelim. Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırında 20 25 dk pişirelim afiyet olsun