S seocu Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,414 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Ara 2023 #1 Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı yahut margarin 1 küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 buçuk su bardağı toz şeker (İsteğe nazaran artırılıp azaltılabilir) 2 su bardağı süt Tercihe nazaran ceviz yahut fındık Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel ısıttığımız süt ile toz şekeri güzelce karıştıralım. Şeker düzgünce erimeli. Sonra uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı ekleyelim . Unu da ek edip kahverengi olana kadar kavuralım. Bu esnada ceviz yahut fındık koyabilirsiniz ,ben sevmediğim için koymadım. İstediğimiz rengi elde edince dikkatlice sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kıvam alacaktır ,kaşıkla form verip servis edebilirsiniz Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı yahut margarin 1 küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 buçuk su bardağı toz şeker (İsteğe nazaran artırılıp azaltılabilir) 2 su bardağı süt Tercihe nazaran ceviz yahut fındık Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel ısıttığımız süt ile toz şekeri güzelce karıştıralım. Şeker düzgünce erimeli. Sonra uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı ekleyelim . Unu da ek edip kahverengi olana kadar kavuralım. Bu esnada ceviz yahut fındık koyabilirsiniz ,ben sevmediğim için koymadım. İstediğimiz rengi elde edince dikkatlice sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kıvam alacaktır ,kaşıkla form verip servis edebilirsiniz Tam Kıvamında Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı