Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla İncir Uyutması Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kuru incir (Yaklaşık 8-12 ortası kuru incir)
- 3.5 su bardağı süt (700 ml)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Tam Ölçülü Püf Noktalarıyla İncir Uyutması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 100 gram kuru inciri (Yaklaşık 8-12 adet) uygun bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Ve incirleri yumuşaması için 40 dakika bekletin.
- Daha sonra yumuşayan incilerin sapını kesin ve küçük küçük kesimler halinde incirleri ufaltarak kesin.
- Ardından incirleri uygun bir kaba alıp üzerine 1,5 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ve çabucak incileri bir tahta kaşıkla ezmeye başlayın.
- Bu adımda katiyen tahta kaşık kullanın. Tahta kaşık dışındaki kullanacağınız kaşıklar incirin mayalanmasını engelleyecektir ve asla kolaylık olması için incirleri robottan geçirmeyin.
- Ezme sürecini incir püreleşinceye kadar devam ettirin ve bilhassa incirin kabuklarını daha fazla ezmeye çalışın. Modüller en fazla tırnağınızın ucu kadar olsun.
- Püreleşme kıvamı tatlı için epey değerli. Bunun için tanımın görüntüsünden yardım alarak en uygun kıvamı yakalın.
- Daha sonra uygun bir tencereye 700 mililitre sütü (3. 5 su bardağı süt) ve 1. 5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Sütü çırparak şekeri içinde eritin.
- Bu adımdaysa en değerli nokta sütü gereğince kaynatmış olmanız. Yaklaşık 7-8 dakika sütü kaynatın.
- Ardından sütü soğutmadan çabucak ocaktan alıp 1/3’ni incirlerin üzerine dökün ve tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek inciri balçık kıvamına getirin.
- Sütün de tamamın birinci adımda dökmeyin. Kalanını incirleri mayalarken kullanacağız.
- Ardından kıvamını alan inciri bardaklara hisse edin. Ben bu adımda 3 adet 330 mililitrelik bardak kullandım. Sonrasındaysa kalan sütü bardaklara hisse edin. Ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Tarifte asla metal kaşık kullanmayın ve mutlaka tüm adımlara uyun. İncir uyutması çok hassas bir tatlıdır. Sizler için en güzel sonucu yakalamanız ismine tüm ayrıntıları da tanımımda anlattım.
- 3-4 dakika boyunca bardaklardaki tatlıyı karıştırın. Ve tam manasıyla karışsın.
- Son olarak tatlıyı sıkıca sararak mayalanması için en az 4 saat dinlendirin. Bu saate muhakkak uyun ve tatlıyı oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın (Bu adım yoğurt mayalama tekniğiyle birebir birebirdir.)
- Tam ölçülü tüm püf noktalarıyla incir uyutmamız hazır. Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun. Tanımın görüntüsü için;.